Boerenboterham met zure komkommer, cottage cheese en veenbessencompote.

Dat is een hele mond vol, hé. Ik vond er niet meteen iets anders op dan gewoon alle ingrediënten op te noemen die er op de boterham liggen. Ikzelf eet ontzettend graag brood en er zijn weinig dingen die me zo goed kunnen smaken als een toast met choco. Ik eet het niet vaak, maar als ik het eet, dan is de laag choco dikker dan de boterham. Dat verzeker ik je. Verder ben ik nogal saai als het op broodbeleg aankomt. Het komt heel vaak neer op een schelletje kalkoen- of kipfilet met wat mosterd en een schijfje komkommer. Af en toe dwing ik mezelf om op zoek te gaan naar alternatieven. Als dat een keertje gebeurt, dan zien jullie het natuurlijk meteen ook hier verschijnen.

Ik had na de feestdagen nog een bakje veenbessen over en daar besloot ik compote mee te maken. Van het één kwam het ander en voilà, deze lekkere boterham werd geboren.

unnamed

Benodigdheden, voor 1 persoon:

Voor de boterham:

1 dikke donkere boterham

1 pakje (lactosevrije) cottage cheese (de lactosevrije vind je in de Bioplanet)

enkele schijfjes komkommer + scheutje azijn

peper, zout

Voor de veenbessencompote: 

1 pakje veenbessen (350 g)

100 g suiker

250 ml water

zeste van 1/2 sinaasappel

unnamed-1

Bereiding:

We beginnen met het maken van de veenbessencompote. Als je er meer suiker in doet en je laat het wat langer pruttelen, kan je er ook confituur van maken. Was de veenbessen en doe ze in een pot op het vuur. Voeg de suiker, het water en de zeste van de sinaasappel toe en laat pruttelen. Roer regelmatig. Wanneer het een dikke pap wordt, mag je het van het vuur halen en even tot kamertemperatuur laten komen.

Snijd de komkommer in schijfjes en doe ze in een kommetje. Voeg een klein beetje azijn, peper en zout toe.

Rooster je boterham (of eet hem zo, dat is waar je zin in hebt), leg er enkele schijfjes van de zure komkommer op. Vervolgens schep je er wat van de cottage cheese op en als laatste werk je af met een flinke lepel veenbessencompote. Zet je tanden daar maar eens in. Lekker!

Smakelijk!

unnamed-20

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.