Haverballetjes aka energy balls

Je kent het wel, de energy balls of energy bites, de balletjes waar de fitfoodies je mee doodgooien. Ikzelf eet graag gezond, maar geniet ook van mijn zoete zondes en zoutchips van tijd tot tijd (oké, ik eet meer chips dan ik ooit zou toegeven). Het punt is dat ik mezelf nu niet meteen als een fitfoodie zie, maar eerder een blogger die van gezonde en lichte maaltijden houdt. En sport? Zucht, staat op het lijstje met goed voornemens (voor uhm, misschien toch maar 2018?). Maar dus, deze haverballetjes zijn voor mezelf nu niet meteen een snelle snack voor ik naar de fitness vertrek maar gewoon lekkere smaakballetjes die een goed alternatief zijn voor koekjes. Via LA VI kreeg ik de kans om eens te experimenteren met Lucumapoeder. Het is nog even zoeken en wennen, maar ik testte het alvast uit met deze balletjes.

unnamed-18

Wat is Lucumapoeder? Een lucuma lijkt een beetje op een avocado. De binnenkant is geel en zoet en smaakt subtiel naar karamel. Om deze reden wordt het vaak in poedervorm gebruikt als natuurlijk zoetmiddel.

Afbeeldingsresultaat voor lucuma

Benodigdheden, voor ongeveer 12 balletjes:

120 g havervlokken

120 g pindakaas

60 g chocolate chips

70 ml ahornsiroop

1 el lucumapoeder

2 el lijnzaad

unnamed-17

Bereiding:

Makkelijker dan dit wordt het niet. Gooi alle ingrediënten bij elkaar in een mengkom en mengen maar! Rol er balletjes van en bewaar ze in de koelkast.

Zoals je kan zien gebruik ik nu twee maal een natuurlijk zoetmiddel, maar de ahornsiroop heb je nodig om wat vloeistof in de mix te gooien, anders worden de balletjes te droog! Als je geen ahornsiroop hebt, kan je ook honing of rijstsiroop gebruiken. Het lucumapoeder geeft geen speciale smaak af in dit recept, misschien ook omdat pindakaas een vrij uitgesproken smaak heeft en hierdoor het sterkst naar voren komt. No problemo for me, I ❤ pindakaas!

Ik ga zeker en vast nog wat meer experimenteren met het lucumapoeder… I’ll keep you posted!

unnamed-15

2 gedachtes over “Haverballetjes aka energy balls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.