Zondag Bakdag: Peanut butter cups

Voor zondag bakdag is het niet echt iets dat moet gebakken worden vandaag, maar het is wel een zoete zonde en laat dat nu net zijn waar zondag bakdag voor staat. Deze peanut butter cups of ook wel pindakaashapjes (of hoe je dit ook maar naar het Nederlands moet vertalen) zijn gewoonweg verrukkelijk. Het is bijna belachelijk gemakkelijk, maar daar tegenover staat dan weer dat ze ook belachelijk lekker zijn. Fondant chocolade en pindakaas gaan gewoon perfect samen. Een prachtig huwelijk! Dat wordt met dit receptje alvast bewezen.

unnamed-5

Benodigdheden, voor 8 cups:

200 g pure chocolade

pindakaas

unnamed-6

Bereiding:

Smelt de chocolade au bain-marie en neem er ondertussen 8 mini-muffinvormpjes bij. Wanneer de chocolade gesmolten is, neem je er een eetlepel bij en bedek je elk vormpje met een laagje chocolade. Ik deed er ongeveer een kleine eetlepel in. Zet dit vervolgens een half uurtje in de frigo zodat het hard kan worden.

unnamed-8

Haal ze er uit en schep er ongeveer 1/2 tl pindakaas over. Ik smeerde het niet uit maar maakte er bolletjes van. Je kan het ook als een tweede laagje uitsmeren. Daarna zette ik de chocolade heel even terug op het vuur zodat het terug wat meer lopend kon worden en schepte ik de rest van de chocolade er overheen. Smeer het uit zodat de kern van pindakaas volledig bedekt wordt.

unnamed-7

Zet het ongeveer een uurtje in de koelkast en je heerlijk toetje voor bij de koffie is klaar.

TIP: vermoedelijk ook heerlijk met witte chocolade.

Enjoy!

unnamed-9

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.