Butternutsoep met feta

We gaan nog eens voor een gezonde maaltijdsoep. Tussen al dat kerstkoken door kan er wel een lichte en gezonde maaltijd in. Toch laat ik de kans niet voorbij gaan om weer over kerstmis te beginnen. Dit recept kan je perfect gebruiken om als mini-soepje op te dienen bij je kerstmenu. Als hapje of eventueel als voorgerecht, tussengerecht. Je kan het natuurlijk ook de dag na kerstmis klaarmaken. De dag dat we allemaal een gezonde maaltijd kunnen gebruiken.

Deze soep is alvast erg lekker en ik heb er een frisse en kruidige toets aan gegeven door er kardemom aan toe te voegen. Het zorgt voor een verrassend smaakje en het ruikt héérlijk!

unnamed-4

Benodigdheden, voor een grote pot soep:

1 butternut

3/4 courgette

1 groentebouillonblokje

2 kardemomzaadjes

snufje currypoeder

peper, zout

olijfolie

Afwerking:

feta

verse peterselie

iswari quinoa supermix OF pompoenpitten

unnamed-3

Bereiding:

Schil de butternut en snijd hem in stukken. Snijd de courgette ook in blokjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot en voeg de groenten toe. Kruid met goed wat peper, een beetje zout en een snufje currypoeder (ongeveer ½ tl). Stoof de groenten een paar minuten aan en voeg dan water toe totdat de groentjes beginnen te zweven. Voeg het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Kook totdat de groentjes volledig gaar zijn en mix de soep vervolgens tot een gladde massa.

Schep de soep in een diep bord, verkruimel er flink wat feta overheen en fijngesnipperde peterselie. Werk af met een lepel van de Quinoa Supermix en als je dit niet hebt, kan je altijd wat pompoenpitten roosteren en deze toevoegen. Zeker zo lekker!

Smakelijk!

unnamed-2

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.