Havermoutcrackers

Ik ben een cracker-mens. Ik ben continu op zoek naar nieuwe lekkere cracotjes. Ik heb er dan ook duizend verschillende in mijn kast liggen. Ik kan in de winkel op mijn gemakje langs de rekken lopen en één voor één de ingrediënten op de achterkant lezen er even over nadenken en ze wel of niet in de kar leggen. Meestal eindigen ze in mijn kar, hoor. Geld dat ik al aan die dingen uitgegeven heb. Er zijn heel veel verschillende crackers die super lekker zijn, dus ik heb nog niet vaak de nood gehad om zelf eens een poging te wagen. Tot nu, in Stockholm kregen we bij het eten vaak een gigantisch stuk Knäckebröd. De hemel, vond ik dat, fan als ik ben. Dus bij thuiskomst dacht ik het zelf ook eens te proberen, maar een beetje anders. Deze toppers waren het resultaat.

unnamed-12

Benodigdheden, voor 1 groot stuk (waar je 8 crackers van kan maken):

100 g havervlokken

2 eieren

rozemarijn

2 el sesamzaadjes

handje pompoenpitten

peper, zout

unnamed-16

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Mix de havervlokken tot een fijn meel en doe het in een mengkom. Voeg alle ingrediënten toe, behalve de pompoenpitten. De hoeveelheid rozemarijn is naar keuze. Ik ben er helemaal zot van dus ik heb me niet ingehouden en er goed veel bij gedaan (idem voor de sesamzaadjes). Meng alles tot een deegbal.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat, druk er de deegbal wat op plat en leg er vervolgens opnieuw een vel bakpapier op. Rol het deeg nu uit met de deegroller. Zorg ervoor dat je het goed dun uitrolt. Nog een beetje dunner dan een halve cm. We willen krokante crackers, dus moeten ze goed dun zijn.

unnamed-14

Haal de bovenste laag bakpapier eraf en strooi er een handvol pompoenpitten over. Druk deze er een beetje in, anders vallen ze er nadien terug af. Zet het geheel 15 minuten in de oven. Ga af en toe kijken, want de ene oven is de andere niet en de randjes kunnen snel aanbranden.

Haal het eruit en snijd meteen in stukken (zo groot of klein als jij het wilt) en laat dan volledig afkoelen.

Heerlijk met wat kruidenkaas.

Enjoy!

unnamed-13

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.