Quinoa met lamsgehakt en munt

Een tijdje geleden kreeg ik van een collega de tip om mijn quinoa te koken in straffe muntthee. Dit klonk me wel leuk, dus deed ik dat op een dag dan maar eens. Het geeft een heel subtiele smaak aan je quinoa. Het zette me aan het denken om nog andere dingen te gebruiken dan groentebouillon om je quinoa mee te koken, maar die wilde plannen zijn voor later. Vandaag vertel ik jullie over déze lekkernij. Het zal voor de vaste lezers wel duidelijk zijn dat ik graag quinoa eet en dat ik er ook heel graag mee kook. Een tijdje terug wees een kennis me erop dat dit ook zo zijn nadelen heeft. Door de stijging in populariteit in het Westen, stijgt de prijs ook voor de lokale bevolking en kunnen zij het net minder eten omdat het te duur wordt. Ik schroef dus op mijn gemakje een beetje terug en ga op zoek naar andere glutenvrije alternatieven. Komt goed. Dit gerechtje gooi ik er toch nog snel even tussen, gewoon omdat het écht wel lekker was. Ik had een beetje veel gemaakt en mijnheer de echtgenoot heeft er twee dagen van kunnen eten. Dat vond ie alvast geen enkel probleem.

unnamed-8

Benodigdheden, voor 2 personen:

150 g quinoa

straffe muntthee

350 g lamsgehakt

1/2 rode peper

1/2 tl komijn

verse peterselie

verse munt

2-3 geraspte wortels

handvol rozijnen

handvol pijnboompitten

peper, zout

olijfolie

Bereiding:

Neem twee maal zoveel water dan quinoa en breng dit water aan de kook. Haal het water van het vuur af en doe er ongeveer 3 zakjes muntthee in. Laat voldoende lang trekken, zodat de thee goed straf is. Laat de zakjes er gerust een half uur in liggen.

Kook vervolgens de quinoa gaar door de muntthee bij de quinoa te doen, het geheel aan de kook te brengen en de thee volledig in de quinoa te laten trekken. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.

Snijd vervolgens de rode peper fijn en stoof aan in een scheutje olijfolie. Voeg de komijn toe en vervolgens het lamsgehakt. Kruid met peper en zout. Stoof aan tot het lamsgehakt goed aangebakken is. Voeg dit toe aan de quinoa. Ik goot voordien even wat van het vet weg, maar dat is je eigen keuze, uiteraard. Voeg de geraspte wortel ook aan het quinoamengsel toe. Rooster de pijnboompitten en voeg toe. Versnipper enkele stengels peterselie en munt fijn en meng dit er ook onder.

Schep een flinke berg van de mengeling op je bord en werk af met de rozijnen.

Laat het smaken!

unnamed-7

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.