As read by Ginger: Simple Food by Sergio Herman

Zoals jullie allicht weten (omdat ik er zoveel over heb liggen opscheppen) werd ik een tijdje geleden uitgenodigd voor de persvoorstelling van de nieuwe collectie van Sergio x Serax: ‘Surface’. Hoe het er daar aan toe ging, lees je hier.  Nu kregen we toevallig ook zijn kookboek ‘Simple Food’ mee naar huis (heb ik ook even laten signeren, yes!). En daar was ik toch wel heel gelukkig mee, maar ook nieuwsgierig naar. Hoe simpel is simpel eten eigenlijk voor een topchef? Voor ons is simpel eten een gerechtje met niet teveel ingrediënten dat niet te moeilijk is om klaar te maken. Is dat in dit boek ook zo? Ja, hoor, dat komt wel goed. Op het eerste zicht lijken de ingrediëntenlijsten lang, maar dat is omdat ook àl de ingrediënten erin staan: peper, zout, olijfolie,… Zaken waarvan andere auteurs soms aannemen dat mensen deze wel in huis hebben. Geen paniek dus!

unnamed-7

Ik heb alvast intens genoten tijdens het lezen van dit kookboek. Als ik op dat moment een wens kon doen, was het om een paar gerechtjes uit het boek te kunnen halen en rechtstreeks te kunnen opeten. Misschien een idee voor de wetenschap?

unnamed-2

Aangezien nostalgie en emotie centraal staan in dit boek, maakte ik ‘de personeelscurry van mijn pa’ om dit boek eens uit te testen. Dit gerecht bestaat uit een beetje een vreemde combinatie van ingrediënten. Denk: aardappelen, rijst, room, eieren, kip, garnalen,… Maar het werkt gewoon helemaal. Wij hebben er alvast heel erg van genoten op een zondagse, regenachtige avond. Een hartverwarmend gerechtje!

unnamed-3

Kortom, ik ben fan van het boek, van de serviescollectie, van zijn eten en van hem. Maar wie had nu eigenlijk iets anders verwacht?

Wil jij ook lekkere gerechtjes uit zijn boek maken? Wel, ga zijn boek dan snel halen. Het is zo goed als overal te koop.

Smakelijke groetjes,

Laurence

unnamed-1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.