As failed by Ginger: Gembermuffins

Wanneer je een foodblog bezoekt, vind je altijd de lekkerste lekkernijen, de heerlijkste gerechtjes en gebakjes en ditjes en datjes, maar je mag er je hoofd op verwedden dat er vaak een proces van ‘trial & error’ aan vooraf gegaan is. Over het algemeen experimenteren foodbloggers vrij veel en soms gaat dat goed, maar soms valt dat tegen. Zo maakte ik deze gembermuffins twee keer en waren ze bij beide pogingen niet zo lekker. Mijnheer de echtgenoot is daarbij de tester van dienst. Hij zal altijd proberen te zeggen dat hij het ‘best wel lekker’ vindt, maar ik moet maar één keer naar zijn gezicht kijken en ik weet al wat hij er echt van vindt. De ideale testpartner dus. Liegen = onmogelijk. De eerste keer waren ze nog niet om aan de kippen te geven (die dus daadwerkelijk alles opeten) en de tweede keer gingen ze de goede richting uit, maar zou ik ze toch nooit durven serveren aan gasten. Afgeschreven dus, de gembermuffins worden op de lange baan geschoven.

Lees zelf maar even mee wat ik ermee deed en als iemand tips heeft, welkom welkom welkom!!

unnamed-2

Benodigdheden:

300 g speltbloem

3 eieren

100 g boter

1/2 tl wijnsteenbakpoeder

1,5 tl speculaaskruiden

150 g verse gember, geraspt

1 el gemberpoeder

3 wortels, geraspt

60 g bruine suiker

scheutje rijstmelk

unnamed-4

Bereiding:

Ik mengde al de droge ingrediënten, behalve de suiker: gezeefde bloem, bakpoeder, gemberpoeder, speculaaskruiden. Ik smolt de boter op het vuur en in een aparte kom, mengde ik de geraspte gember en wortel en hierbij deed ik de eieren. Wanneer deze goed gemengd waren voegde ik daar de boter aan toe en vervolgens de bruine suiker en het scheutje rijstmelk. Vervolgens voegde ik nat bij droog en mengde ik alles tot een mooi en stevig geheel. Ik vulde de muffinplaat en zette het 25 minuten op 180°C.

MAAR: ze waren vrij hard en dus totaal niet luchtig en de speculaaskruiden smaakten zo fel door dat er geen gembersmaak te vinden was. Zowel de eerste als de tweede keer niet (dit recept is het recept van de tweede poging). Het enige goede eraan was dat ze er best wel mooi uitzagen, maar daar heeft een mens weinig aan als ze niet lekker zijn. Oh, en een paar uur later waren het net bakstenen.

RESULTAAT: NIET LEKKER, DE VUILBAK IN ERMEE!

Alle tips welkom dus!

Dankje! 😉

unnamed-1

2 gedachtes over “As failed by Ginger: Gembermuffins

  1. ik denk dat je een veel luchtiger resultaat krijgt door eieren samen met de suiker ‘blanc’ te kloppen, daar je droge stof onder spatelen en ten slotte de wortel en gember…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.