Farfalle met pompoen en salie

Het werd dringend nog eens tijd voor een lekkere pasta. Ik had het al veel te lang niet meer gegeten (2 weken!!) en ik had echt nog eens een ‘goestingske’. Aangezien het het seizoen van de pompoen is, ging ik daarmee aan de slag. Salie en pompoen wordt regelmatig gecombineerd en ook ik deed een poging. Een geslaagde poging, dat kunnen we alvast stellen, want het werd een heel lekker gerechtje. Ik deed er nog wat kalfsvlees bij en ook dat bleek een goed idee te zijn. Meneer de echtgenoot en ik hebben er alvast van genoten, uiteraard met een glaasje wijn erbij.

unnamed-9

Benodigdheden, voor 2 personen:

200 g spelt farfalle

200 g pompoenpuree

200 ml lactosevrije room (die van Dilea is top)

1 groot glas witte wijn

1 groentebouillonblokje

pakje verse salie

2 kalfslapjes

peper, zout, rozemarijn

unnamed-11

Bereiding:

Begin met het maken van de pompoenpuree. Snijd een pompoen in blokjes en leg ze op de bakplaat. Doe er wat zonnebloemolie over en zet ze 30 minuten op 180°C in de oven. Plet ze erna tot een puree. Zet de puree apart.

TIP: Ik koop regelmatig een pompoen waar ik puree van maak die ik vervolgens invries in pakjes van 200 à 250 g. Altijd handig om in de diepvries te hebben steken én het bespaart je veel tijd tijdens het koken.

Snijd het kalfsvlees in reepjes en stoof aan in een flinke scheut olijfolie. Voeg 2 versnipperde blaadjes salie toe. Kruid met peper, zout en rozemarijn. Korst het vlees kort aan op hoog vuur en schep het dan uit de pan. Leg het vlees even aan de kant.

unnamed-10

Breng water aan de kook en begin de pasta te koken.

Giet nu het grote glas wijn in de pan en laat dit uitkoken. Voeg vervolgens de room en het bouillonblokje, dat je verkruimelt, toe. Laat de saus eventjes koken zodat het wat kan indikken. Voeg na een paar minuten de pompoenpuree toe. Meng alles zeer goed zodat de saus een dikke crème wordt. Voeg nu ongeveer 8 blaadjes verse salie toe die je in grove stukken snijdt. Kruid eventueel bij met wat extra peper. Als laatste voeg je het vlees terug toe. Laat de saus een paar minuten rusten.

Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Meng alles nog eens goed et voilà, een heerlijk herfstig maaltje.

Smakelijk!

unnamed-12

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.