Amaranthpap

Amaranth? Dat woord ken ik wel van ergens, maar wat is dat ook weer? Amaranth is een pseudograan. Het lijkt wel op een graan, maar het is een zaad en ook niet onbelangrijk: het bevat géén gluten en het is erg rijk aan calcium. Ideaal dus voor de glutenvrije en lactosevrije eters onder ons. Van smaak is het best wel lekker, het heeft een iets meer aarde-achtige smaak. Zoals je bij rode biet ook hebt, maar dan veel minder. Moeilijk uit te leggen, dus misschien moeten jullie het gewoon zelf eens proberen? Ik ben alvast fan!

unnamed-2

Benodigdheden, voor 1 persoon (flinke portie):

60 g amaranthvlokken, ik haalde dit bij LA VI in Sint-truiden

200 ml rijstmelk (of melk naar keuze)

1 el rijstsiroop

1 tl kaneel (2x een halve)

1/2 appel

enkele blauwe bessen

enkele walnoten

unnamed-1

Bereiding:

Zet een steelpannetje op het vuur en doe daar de amaranthvlokken en de melk in, breng aan de kook. De vlokken zullen de melk helemaal absorberen. Wanneer dit gebeurd is, voeg je de rijstsiroop toe en 1/2 tl kaneel. Zet apart.

unnamed-9

Snijd de appel in blokjes en stoof deze in een klontje boter aan in een andere pan. Voeg 1/2 tl kaneel toe. Stoof aan totdat de appelblokjes wat zachter worden en voeg dan toe aan de amaranthpap. Hak de walnoten grof en strooi deze over het geheel en voeg dan wat blauwe bessen toe.

Een heerlijk, gezond en voedzaam ontbijtje.

Laat het smaken!

unnamed

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.