Ovenschotel met aardappel, spek en witte kool

Zoals velen onder jullie weten ben ik nog maar pas getrouwd. Een goede maand geleden stapten de echtgenoot en ik in het huwelijksbootje. Enkele dagen later vertrokken we op huwelijksreis naar Tanzania en Zanzibar. Daar heb ik natuurlijk veel inspiratie opgedaan. Ik kocht er ook een kookboek en daar maak ik vandaag een receptje uit, weliswaar met wat aanpassingen om het toch die Ginger-toets te geven. In Tanzania en ook in Zanzibar werken ze veel met curry’s, stir fry (wok), rijst,… Laat ik nu net van dat alles een groots fan zijn. Toegegeven, soms vraag ik me af waar ik géén fan van ben, ik moet dat ongeveer bij alles al gezegd hebben, maar van curry’s? Mmmm, daar kan ik zo van genieten! Nu, wok, curry’s,… dat zijn allemaal eenpansgerechten en daar maak ik er vandaag ook eentje van.

unnamed

Benodigdheden, voor 2 personen:

8 flinke aardappelen

200 g spekblokjes

1/2 rode peper

1/2 witte kool

2 tomaten

1/2 tl komijn, 1/2 tl paprikapoeder

peper, zout

bakboter

Afwerking: paneermeel en verse peterselie

unnamed-1

Bereiding:

Schil de patatjes en kook ze gaar. Snijd ondertussen de witte kool in fijne reepjes. Gooi de patatjes af en plet ze met de pureestamper. Er mogen nog wat brokjes inzitten. Voeg een klein klontje boter toe en kruid met peper en zout. Voeg de witte kool toe en stamp deze onder de puree. Zet apart.

Snijd de halve rode peper fijn (zonder pitjes) en de tomaten in kleine blokjes. Stoof de rode peper aan in een heel klein beetje boter in een braadpan, voeg de komijn en het paprikapoeder toe. Voeg de spekblokjes toe en bak aan. Voeg na enkele minuten de tomaten toe en laat inkoken zodat het niet meer waterig is. Kruid met peper en zout.

Als dit gebeurd is, voeg je het pureemengsel toe aan de pan en meng je alles goed onder elkaar. Vet een ovenschotel een klein beetje in en doe het geheel in de schotel. Je kan eventueel wat paneermeel en peterselie mengen en over de puree gooien zodat het een korstje kan vormen.

Zet de ovenschotel 30 minuten in een oven van 180°C.

Tip: Je kan dit gemakkelijk de dag voordien maken. Dan moet je het gewoon iets langer in de oven steken.

Zéér lekker en ook nog eens echt comfortfood.

Laat het smaken!

unnamed-3

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.