Zondag Bakdag: Koffie-Chocoladebrownie

Als we de vraag krijgen welke dingen tot de lekkerste ter wereld behoren, dan staan koffie en chocolade zeker en vast in dat lijstje. Alvast, als het van mij zou afhangen toch. Ik kan me geen leven zonder koffie en chocolade inbeelden. Lijkt me echt moeilijk. Als ik écht moest kiezen, als het een kwestie van leven of dood was, dan zou ik voor chocolade kiezen. Gelukkig leven we in een deel van de wereld waar we gewoon beiden kunnen hebben en het liefst nog samen. Een stukje chocolade bij de koffie? Dat is gewoon heerlijk. Koffie IN je chocolade? Dat is goddelijk!

unnamed-5

Benodigdheden:

200 g chocolade

150 g (glutenvrije) bloem

3 eieren

200 g suiker

30 g boter

1/2 tl (wijnsteen)bakpoeder

2 el gemalen koffie

unnamed-8

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie. Klop ondertussen de suiker met de eieren op tot een schuimig mengsel. Voeg de gezeefde bloem, het bakpoeder en de koffie toe en meng heel goed. Als laatste voeg je de gesmolten chocolade toe. Meng alles nog eens goed met de garde en giet het mengsel dan in een ingevette taartvorm. Zet de brownie 45 minuten in de voorverwarmde oven. Test erna voor de zekerheid of hij wel gaar is door erin te prikken. Laat de brownie volledig afkoelen en werk af met wat bloemsuiker.

unnamed-6

Gewoon te zalig voor woorden.

Leve de chocolade!

unnamed-7

2 gedachtes over “Zondag Bakdag: Koffie-Chocoladebrownie

  1. Hoi Laurence.
    Gebruik je hier ‘oploskoffie’ of ‘doorloopkoffie’ (de echte gemalen bonen)?
    Ik ga ‘m uitproberen voor de verjaardag :-).
    Alvast bedankt voor het heerlijke recept!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.