Quinoa met scampi en pindanootjes

Goeiedag, allemaal! Misschien hebben jullie gemerkt dat er wat minder blogposts online gekomen zijn deze week, maar dat is omdat ik ondertussen een getrouwde vrouw ben. Hopelijk toch, ik schrijf deze post vóór mijn huwelijk en hij komt erna pas online. Hopelijk geen runaway bride or groom toestanden op 10/09/2016. De dag die de geschiedenis zal ingaan als onze trouwdag.

unnamed-1

Maar bon, jullie komen hier niet om naar mijn romantisch gezwemel te luisteren, wél om lekkere receptjes te vinden. Laat dat nu net zijn wat ik voor jullie in petto heb. Een lekker en gezond gerechtje. Eentje dat je gemakkelijk op voorhand kan klaarmaken, dat is ook altijd een pluspunt. Quinoa, ik kan er, om eerlijk te zijn, niet genoeg van krijgen. Ik vind het zó lekker! Je kan er zoveel mee doen en vandaag toon ik jullie één van de duizenden manieren waarop je het kan klaarmaken. Veel plezier!

Benodigdheden, voor 2 personen:

150 g quinoa

16 scampi’s (of zoveel je er zelf wilt)

zakje rode kool

3 wortelen

10 kerstomaten

grote handvol pindanoten

1/2 citroen

1 groentenbouillonblokje

peper, zout, currypoeder, paprikapoeder

olijfolie

unnamed-2

Bereiding:

Ontdooi en ontdarm de scampi’s. Pel ze en marineer ze in olijfolie, currypoeder, paprikapoeder en peper en zout.

Kook de quinoa gaar in bouillon. Gebruik dubbel zoveel bouillon als dat je quinoa hebt. Breng aan de kook en na een klein kwartiertje ongeveer is de quinoa gaar en heeft het al het vocht opgeslorpt. Rasp tijdens het koken van de quinoa de wortelen. Zet de quinoa aan de kant. Hij mag een beetje afkoelen, dat is niet zo erg.

unnamed-3

Verhit een pan op het vuur en bak er de scampi’s in. Voeg ze toe aan de quinoa en meng. Voeg de rode kool en geraspte wortel toe. Snijd de kerstomaten in twee en voeg deze ook toe. Neem de pindanoten en strooi deze erover. Voeg het sap van 1/2 citroen toe en kruid met peper en zout. Meng goed en serveer.

Een simpele, maar (h)eerlijke maaltijd.

Geniet ervan!

unnamed-4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.