Bananenbrood met pecannoten

Bananenbrood, er moeten wel zo’n duizend en één versies van te vinden zijn. Je kan het op zoveel verschillende manieren maken en ik experimenteer er af en toe mee. Sommigen zijn er fan van en anderen dan weer niet. Ik moet zeggen dat ik ook heb moeten wennen aan de smaak, maar uiteindelijk eet ik het af en toe nog wel graag. Plus, het is een heel gemakkelijk ontbijtje. Je kan het brood in stukken snijden en invriezen en er gewoon telkens een stukje uithalen wanneer je het nodig hebt. Ideaal. Daarbovenop komt nog dat het gezond, voedzaam en verzadigend is. Je hebt er gemakkelijk genoeg mee en je krijgt een brok energie mee om de voormiddag mee door te komen. Een perfect ontbijtje voor tijdens de werkweek, maar ook een perfect snack, om de honger te stillen. De honger die oh zo gemakkelijk de kop opsteekt als je hard aan het werken bent.

unnamed-1

Benodigdheden:

2 dikke rijpe bananen

150 g amandelmeel

100 g (glutenvrije) bloem

50 g pecannoten

4 el rijstsiroop

1 potje yoghurt natuur

3 eieren

3 el cacaopoeder

unnamed

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng het amandelmeel met de gezeefde bloem. Ik nam glutenvrij bloem, maar je kan ook boekweitmeel, speltmeel,… gebruiken. Voeg er het cacaopoeder aan toe en meng het eronder. Plet de bananen zeer goed, er mogen geen stukjes meer inzitten. Zet er eventueel gewoon de mixer in. Voeg de rijstsiroop, de yoghurt en de eieren toe aan de banaan en meng met de garde. Voeg de droge ingrediënten toe en meng. Hak de noten grof en meng deze onder het geheel.

unnamed-4

Zet 60 minuten in de oven. Dek het eventueel af met zilverpapier als de bovenkant te bruin begint te worden.

Laat het brood volledig afkoelen voordat je ervan eet en bewaar het best in de koelkast of in de diepvries als je het langer wilt bewaren. Neem een plakje, smeer er wat chia jam, confituur, boter, pindakaas,… op en smullen maar.

Laat het smaken!

unnamed-2

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.