Aardbei-chiaconfituur

Ik eet stiekem echt heel graag confituur. Voornamelijk op toast, rijstwafels of crackers. Ik zal het niet snel tussen een pistolet smeren. Het goede aan confituur is dat het zo lekker is, het minder goede eraan is dat het vol met suiker zit. Je moet maar eens op de pot kijken, over het algemeen bestaat de pot voor de helft uit fruit en voor de helft uit suiker.

unnamed-7

Degenen die regelmatig zelf confituur maken, weten hoeveel suiker er in zo’n potje gaat. De gezonde oplossing hiervoor is chia-jam of -confituur. De chiazaadjes zwellen op door het vocht, waardoor je een confituur-like substantie krijgt, die je gemakkelijk op je boterham kan smeren. Doordat je zo goed als geen suiker gebruikt hebt, zit de pure smaak van je fruit er ook nog heel goed in. Je boet dus niet in aan smaak en je wint aan goede voedingsstoffen. Beter kan toch niet?

unnamed-7

Benodigdheden, voor 1 potje:

250 g aardbeien

sap van 1/2 limoen

3-4 el chiazaad

3 el rijstsiroop of suiker

unnamed-7

Bereiding:

Mix de aardbeien in de blender. Je mag er nog wat stukjes inlaten, dat is hoe je ze zelf graag hebt. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed. Giet het geheel in een luchtdichte pot en laat een dagje in de koelkast staan zodat de confituur de kans krijgt om dikker te worden.

unnamed-7

Neem nadien een lekkere cracker en smeren maar.

Gezond én lekker, dat is hoe we het graag hebben.

Enjoy!

unnamed-8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.