Visschotel met rijst

Oh my gawd, dit is écht heel erg lekker. Ik kan ontzettend genieten van een puur en vers stukje vis. Als je op vakantie bent ergens aan één of andere zee en je de vangst van de dag kan eten aan een klein tafeltje met uitzicht op zee, dan is mijn dag méér dan goed. Dat kunnen we natuurlijk niet dagelijks organiseren, maar dat betekent niet dat we op ons eigen terrasje niet ook van een lekker stukje vis kunnen genieten. Ik eet mijn stukje vis graag gewoon gebakken, maar af en toe mag het eens iets helemaal anders zijn en dat is wat ik jullie vandaag ga laten zien. Geloof me, het is gewoonweg verrukkelijk!

unnamed-1

Benodigdheden, voor 2 personen:

150 g bruine rijst

400 g witte vis, ik nam victoriabaars

4 tomaten

handvol amandelschilfers

250 ml groentebouillon

2 el gemberpoeder

1 tl komijn

1 tl kurkuma

1/2 tl kaneel

snufje cayennepeper

1 el rijstsiroop

peper, zout

olijfolie

unnamed-3

Bereiding:

Breng water aan de kook om je rijst in te koken. Voeg de rijst aan het water toe wanneer je net de tomatenblokjes in de pot hebt gegooid. Dan ga je ongeveer gelijk uitkomen, aangezien rijst meestal relatief lang moet garen.

Snijd de vis in stukken en leg aan de kant. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een grote pot. Voeg gember, komijn, kurkuma, kaneel en cayennepeper toe. Bak een minuutje aan en voeg daarna de tomatenblokjes toe en kruid met peper en zout. Voeg na een paar minuten 250 ml groentebouillon toe en laat een goede tien minuten koken.

unnamed-2

Na deze tien minuten voeg je de vis en de rijstsiroop toe. Laat nog vijf minuten koken zodat de vis kan garen.

Verhit een pan op het vuur en rooster er de amandelschilfers in. Gooi ondertussen de rijst af. Neem twee borden en twee kommetjes om te serveren. Schep wat rijst op het bord en laat plaats voor het kommetje. Schep wat van de visschotel in het kommetje en werk af met de geroosterde amandelschilfers (die ik op de foto vergeten was, oeps). Gewoonweg goddelijk!

Enjoy!

unnamed-7

PS: het kleurverschil op de foto heeft gewoon met lichtinval te maken. De donkere kleur is hoe het er in het echt hoort uit te zien ongeveer 😉

2 gedachtes over “Visschotel met rijst

  1. Hallo,
    Ziet er verrukkelijk uit! 😊 Doe je de stukken vis gewoon ongebakken nog 5 min mee in de pot? Verder is er dus nog niets mee gebeurd? Ga ik zeker eens proberen 🤗

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.