Courgette- en zoete aardappelnoedels met biefstuk

Ik heb weer een heerlijk én gezond gerechtje voor jullie om mee van start te gaan deze week. De zoete aardappelnoedels kosten wat meer moeite dan de courgettenoedels, maar dat kan ook aan mijn onnozele spiraalsnijder liggen. Die stelt niet al te veel voor. Het lief was zo lief geweest om de zoete aardappelnoedels dan ook voor zijn rekening te nemen. Tip: als je stomme keukentaakjes aan je wederhelft kan doorspelen, DOEN! Zero guilt! Bij mij is dat voornamelijk look en ui snijden, maar andere dingen die ik minder graag doe in de keuken: eiwit opkloppen, zoete aardappelnoedels maken, pitjes uit paprika’s halen, kruiden gaan knippen in de tuin, pistaches pellen,… Als het lief dan toevallig in de buurt is, vraag ik toch eens heel lief of hij geen taakje wilt overnemen. Altijd handig!

unnamed (2)

Maar goed, dit gerechtje kost dus even wat werk met de noedels, maar verder is er weinig werk aan en het is écht verrukkelijk. Wij hebben er dubbel en dik van genoten én het is helemaal gezond, dus je kan er gerust een hele berg van verorberen. Wat wij vervolgens ook gedaan hebben.

unnamed (1)

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 courgette

2 grote zoete aardappels

1 zoete puntpaprika

400 g steak (eentje zonder teveel pezen)

2 el sesamzaadjes

1 el gemberpoeder

1/2 tl currypoeder

1/2 tl kurkuma

1/2 tl gedroogde peterselie

1 tl paprika

peper, zout

olijfolie

unnamed (2)

Bereiding:

Maak de courgette- en zoete aardappelnoedels klaar met de spiraalsnijder en zet apart. Dit is dus even een werkje, maar als dit gedaan is, gaat het snel. Snijd de biefstuk in reepjes en de paprika in blokjes.

Neem een grote pot en verhit een flinke scheut olijfolie. Voeg er het gemberpoeder, de kurkuma, het currypoeder en paprikapoeder aan toe en stoof aan. Doe de biefstukreepjes en de paprika erbij en laat even aankorsten. De reepjes moeten niet volledig gaar zijn. Doe de sesamzaadjes erbij en bak even mee. Voeg de noedels toe en meng alles heel goed. Kruid met peper, zout en peterselie en voeg eventueel nog wat olijfolie toe. Laat het geheel een kleine tien minuten garen op laag vuur.

Dien op in twee diepe kommen en laat het dan smaken.

Enjoy!

unnamed

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.