Gelakte kipfilet met een salade

Het is alweer augustus. We hebben even met ons gezicht in de zon gelegen, een drankje gedronken, een hapje gegeten, een dansje gedaan, sommigen zijn op vakantie geweest, anderen niet,… Kortom, wat gaat de tijd véél te snel. De zomervakantie is al voor de helft voorbij. Gelukkig heb ik iets geweldig om naar uit te kijken na de zomervakantie: Mijn huwelijk én mijn honeymoon. Laat september maar komen! Ik zal me met deze uitspraak bij menig volk niet populair maken, maar laat me het goedmaken met dit gezond en lekker gerechtje.

dd806d5c-236f-455a-a0f0-0a3bb8a143e0

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 kipfilets

2 el rijstsiroop of honing

1 el mosterd

1/2 tl paprikapoeder

verse dille

1 citroen

gemengde sla

handje kerstomaten

enkele radijzen

stukje komkommer

peper, zout

Dressing: scheutje rode wijnazijn, 1 el mosterd, scheutje olijfolie, 1/2 tl tijm, sap van 1/2 citroen, 2 el rijstsiroop, peper, zout.

211fb592-11b9-4388-9008-34be6bb9ace8

Bereiding:

Spoel de kipfilets met water en kook ze 10 minuten in kippenbouillon. Op deze manier zijn ze halfgaar. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng tijdens het koken van de filets de 2 el rijstsiroop, 1 el mosterd, paprikapoeder en peper en zout. Dit is de lak voor op de kip.

Neem een ovenschotel en vet deze een beetje in met een klein scheutje olijfolie. Haal de filets uit de bouillon en dep ze droog met keukenpapier. Smeer ze in met de lak, de lak mag volledig op. Snijd 2 schijfjes van de citroen en leg deze op de kip. Zet dit geheel nog eens 10-15 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de kipfilet. Als je een dikke filet hebt, zou ik op 15 minuten gokken.

d650daaa-ee45-4c0e-a41f-628db2f07a60

Maak ondertussen de salade en de dressing voor de salade. Snijd de groentjes en dresseer deze op de borden. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Als je hem te loperig vindt, doe je wat extra siroop of mosterd erbij. Als je hem te straf vindt, voeg je wat meer siroop toe en als hij te dik is, voeg je wat extra olie of wijnazijn toe. Maak de dressing wat op gevoel en proef af en toe.

Sprenkel wat van de dressing over de salade. Haal de kip uit de oven en leg deze erlangs. Werk af met een takje verse dille (ik was deze op zo goed als alle foto’s vergeten, excuses)

Et voilà, we zijn weer aan het eten.

Laat het smaken!

b22b6153-c7e8-46d1-8f02-c763edb0fc6d

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.