Courgette- en wortelnoedels met tonijn

Dat ik van courgettenoedels houd, zal ondertussen al algemene kennis zijn bij de vaste lezers. Als je bij mijn hoofdgerechten gaat kijken, vind je er steevast een aantal gerechtjes van terug. Ik maakte ze steeds warm, maar vandaag ga ik voor de koude saladeversie. De combinatie met wortel en tonijn is zeer geslaagd. Het neutrale van courgette, met het zoete van de wortel en het zilte van de tonijn. Ik deed er nog een aantal zaken bij, die het gerechtje af maakten. Volg zeker even mee hoe ik dat deed…

Benodigdheden, voor 1 persoon:

1 courgette

2 wortels

1 blik tonijn in eigen nat

1/2 citroen

peper, zout, gedroogde peterselie

verse citroenmelisse

1 augurk

1 el mayonaise

1/2 el mosterd

scheutje olijfolie

1/3 zoete paprika of puntpaprika

optioneel: pompoenpitten of een andere noot

8ba6b133-13d7-4614-acfd-06b87d89b077

Bereiding:

Maak noedels van de courgette en de wortels aan de hand van de spiraalsnijder. Doe de noedels samen in een kom en kruid met peper, zout en de gedroogde peterselie. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en het sap van 1/2 citroen. Zet apart zodat de citroen wat kan intrekken.

Doe de tonijn in een kommetje en meng er de mayonaise en mosterd onder. Voeg wat meer of minder toe dan de voorgeschreven hoeveelheid naargelang eigen smaak. Snijd de augurk in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan de tonijn. Kruid met peper en zout en meng. Versnipper de citroenmelisse fijn (ongeveer vijf blaadjes) en voeg deze ook toe aan de tonijn.

Meng de noedels nog eens met je handen en schep ze dan op je bord. Je zal misschien wat overschot hebben, maar dat gebruik je lekker voor de dag nadien. Schep er het tonijnmengsel over en werk af met een paar schijfjes zoete paprika. Je kan eventueel nog wat pompoenpitten roosteren en deze erbij doen.

Kruid nog wat met peper en laat het vanaf dan maar heerlijk smaken.

Een op en top gezond gerechtje en daarbovenop heel erg smakelijk.

Geniet ervan!

0be6f7e9-cbc4-405b-86a0-1cc97d259473

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s