Getest: Caffungi-kit

Of ik een champignonnenlover ben? Jup! Gelukkig was ik dus wel toen ik de vraag kreeg om de Caffungi-kit te testen. Wat ik me erbij moest voorstellen? Dat wist ik zo meteen niet. Waarvan de naam ‘Caffungi’ komt? Dat wel, het komt van koffie en fungi. De kit bestaat uit een zak waar restafval van koffie inzit en laat dit nu de perfecte voedingsbodem voor oesterzwammen zijn.

Zo goed als iedereen drinkt wel eens graag een tasje koffie. Sommigen onder ons drinken het tot wel 10x per dag, anderen dan weer één keer of niet. Wat we wel kunnen stellen is dat er enorm veel koffie op een dag gedronken wordt. En wat doen we met het restafval? Gewoon weggooien, natuurlijk. Maar laat het nu zo zijn dat 99,8% van het restafval van de koffie dat we weggooien, helemaal herbruikbaar is. Excuseer? Ja, voor mij ook nieuwe informatie.

Gelukkig zijn er een aantal slimmerds op de wereld die hier wel over nadenken. Zo ontwikkelde E-copra de Caffungi-kit. Een kit waar je in no-time (lees: 10 dagen) lekkere oesterzwammen mee kweekt. Pluspunt, je moet er helemaal geen groene vingers voor hebben.

908e87df-bb34-4472-8489-f2538c46086f

Ik kreeg de kit dus thuis aan. Wat je moet doen is het stukje karton van de doos aftrekken en vervolgens komt er een zak tevoorschijn. Hier maak je een kruis in en het enige wat er dan nog rest, is er twee maal per dag aan denken de champignons te bestuiven vanop een afstandje. Dit kan gewoon met kraantjeswater. Ik denk dat oesterzwammen niet zo kieskeurig zijn. Vanaf dan is het geduld hebben. Schiet niet in paniek als er niks komt. Ik dacht ook even: ‘Zelfs dat krijg ik niet tot leven?!’, maar geef het een dag of vier vijf. Vanaf dan begin je er wat beweging in te zien.

f39bf74e-280b-4d94-9610-9f43a94b3296

Schattig, hé. Op dit moment zijn ze uiteraard niet eetbaar. Het duur ongeveer tien dagen vooraleer je kan oogsten.

010d09e3-f29e-4149-93ca-a466c083dbf2

Begint erop te lijken! Nog een paar daagjes en dan zijn ze perfect.

b34a0757-a8f8-47db-b2f9-278a3918f10f

Zo prachtig zien ze eruit na tien dagen. Mooi, hé? Als je ze test, laat ze dan zeker niet te lang staan. Ik had de neiging ze nog te laten staan omdat ik dacht dat ze misschien nog meer gingen groeien, maar je kan natuurlijk geen honderd oesterzwammen verwachten. Oogst ze dus gerust, zodat je er lekker van kan smullen.

Oh, en het blijft niet bij deze ene keer. Je kan met dezelfde zak tot wel drie maal lekkere oesterzwammen kweken.

Ik kan alleszins bevestigen dat ze van smaak heel lekker zijn. Wat ik ermee deed? Daar gaan jullie nog even op moeten wachten. Een voorsmaakje kan ik je alvast wél geven.

bce1819e-1672-4a8a-83a6-b93157723b3d

Het zal nog even wachten zijn…

Willen jullie alvast ook al de Caffungi-kit in huis halen? Surf dan snel naar www.caffungi.be Je vindt er al de informatie die je nodig hebt.

Smakelijke groeten,

Laurence

2 gedachtes over “Getest: Caffungi-kit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.