Wortelsoep met bulgur, cashewnoten en rucola

Een heerlijk troostmaal, dit. Jullie weten ondertussen wel al (de trouwe volgers dan toch) dat ik een soepboer ben en dat soep een geweldige vorm van comfortfood is voor mij. Daar bovenop komt dat ik een gigantische koukleum ben. Terwijl iedereen het lekker warm heeft of zelfs aan het zweten is, heb ik nog altijd koude vingers en rillingen. Geen goede innerlijke thermostaat. Dat is ook รฉรฉn van de redenen waarom soep zo’n goede vriend is. Stelt me nooit teleur.

Wortelsoep mag dan wel een beetje winters zijn, dat houdt me niet tegen om het alsnog te maken. Plus, ik had per ongeluk twee pakken wortelen gekocht. Kan gebeuren, maar ik zat dus met een groot overschot aan wortelen. Dan is soep het antwoord. Soep is altijd de beste oplossing als je een berg groenten hebt die op het randje zijn. Aanstoven, bouillon erbij, mixen en klaar!

d48f2eb4-76f6-4cf3-bd3c-76c5bc011f83

Benodigdheden, voor 2 personen + extra soep om in te vriezen:

6-7 dikke wortelen

1 ui

1 courgette

1 vleesbouillonblokje

peper, zout

olijfolie

80 g bulgur

2 handjes cashewnoten

currypoeder

zeezout

zakje rucola

Bereiding:

Snijd de ui in grove stukken. Schil de wortelen en snijd in schijfjes. Stoof de ui aan in olijfolie in een grote pot. Voeg de wortelschijfjes toe en laat even stoven. Snijd ondertussen de courgette in blokjes en voeg eveneens toe aan de pot. Stoof de groentjes een paar minuten en kruid stevig met peper en zout. Voeg vervolgens zoveel water toe dat de groentjes beginnen te zweven. Gooi er het bouillonblokje bij en laat ongeveer 20 minuten koken. Breng het geheel eerst aan de kook op hoog vuur en zet het vuur dan een beetje lager zodat de soep pruttelt, maar niet heel hard kookt. Na 20 minuten kan je de soep mixen tot een glad geheel.

Tijdens het koken van de soep, maak je de bulgur klaar zoals aangewezen op het pakje. Ik bracht 1 groot glas gezouten water aan de kook en liet het 10 minuutjes koken totdat de bulgur het water helemaal had opgeslorpt, maar kijk even op de verpakking voor de zekerheid.

Verhit een pan zonder vetstof op het vuur. Snijd de noten in grove stukken. Ik sneed sommigen in stukjes en anderen liet ik heel. Doe de cashewnoten in de pan en kruid met een beetje zeezout en wat currypoeder. Niets zo lekker als geroosterde cashewnoten, mmm!

Snijd als laatste een grote hoeveelheid rucola in fijne snippers.

Nu de afwerking. Neem twee grote soepborden en verdeel de bulgur over de bodem ervan. Schep er 4 (of meer of minder uiteraard) pollepels overheen. Doe er een flinke handvol noten bij en roer er lekker veel rucola door. Hoe meer, hoe liever! Voor mij persoonlijk dan toch.

Geloof me, gewoon heerlijk.

Smakelijk!

e8892a36-36af-4e6b-b7dc-b3923106069f

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.