Heekhaasje met zoete aardappel-wortelpuree

Een stukje vis. Dat eten we niet zo super vaak, hé. Ik toch niet. Ik probeer mezelf eraan te helpen herinneren om regelmatig vis te eten, maar vegetarisch, vlees of schaaldieren blijven de bovenhand nemen. Vandaag een verrassende combinatie van smaken. Het zoete van de wortel en aardappel, gecombineerd met zure radijsjes en wel ja, vissmaak. Ik ging voor een heekhaasje. Waarom? Het zag er lekker uit in de winkel en het leek me een stevige vis. Gezien ik niet zo vaak vis bak, speelde ik dus op veilig. Een lekker stukje trouwens! Er rest mij enkel nog te zeggen dat ik aangenaam verrast was en voorstel dat jullie het ook eens proberen.

4e56ad86-1402-4881-8871-47652e87f8de

Benodigdheden, voor 1 persoon:

1 heekhaasje

4 wortelen

1 dikke zoete aardappel

handvol rucola

peper, zout, rozemarijn (vers of gedroogd)

olijfolie en klontje boter

5 radijzen

1/3 stengel lente-ui

1/2 citroen

555849db-31d5-449f-ae48-77c953dcd762

Bereiding: 

Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Kook ze in gezouten water gaar. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Wanneer de wortelen ongeveer een kwartiertje opstaan, doe je er de zoete aardappel bij. Dan heeft het geheel nog zo’n 7 minuten nodig. Zoete aardappel moet minder lang koken dan wortelen, dus gooi ze niet meteen samen in de pot.

Leg je vis uit en kruid aan beide kanten met peper en zout. Was de radijsjes en snijd ze in blokjes, doe in een kommetje. Snijd de lente-ui in schijfjes en voeg toe. Pers er een beetje citroensap over. Niet al het sap van 1/2 citroen, een aantal druppeltjes zal volstaan. Kruid met peper en zout.

Verwarm boter in de pan en wacht tot deze goed heet is. Giet ondertussen de wortel en zoete aardappel af. Stamp tot een puree. Begin met het bakken van de vis. Korst aan op hoog vuur aan beide kanten en zet dan meteen het vuur goed laag. De vis heeft nog maar enkele minuten nodig. Werk ondertussen de puree af door er een scheutje olijfolie in te doen en te kruiden met peper, zout en rozemarijn. Voeg als laatste een flinke handvol rucola toe en meng.

Neem een ring om mee te dresseren en doe hier de puree in. Leg er het stukje vis over en werk af met de radijsmengeling.

Heel erg lekker!

Smakelijk.

a0f772ed-9901-451d-b2b5-e4be34094ccf

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.