Getest: Xavies’ Granovie Granola

Voor Zondag Bakdag is het eens wat anders vandaag. Geen gebakje à la Ginger, maar wel een heerlijke homemade granola van Xavie Battel. Een jonge onderneemster met een passie voor granola en gezond eten. Xavie begon een dik jaar geleden met een nieuw leven. Weg met de boterham met choco ’s morgens, in met de yoghurt, het fruit en… de granola. Voor haar een beslissing die tot een gezonder leven heeft geleid. ‘Een goed ontbijt is het beste begin van de dag’ en hier wilt Xavie anderen ook van overtuigen. Meer dan een jaar geleden begon ze dan ook grootschaliger te bakken en startte ze met haar eigen webshop.

3b1c23dd-3c79-4d9d-8fbe-da54a1b51f80

Je kan kiezen uit zes verschillende smaken, telkens in drie verschillende maten.

  1. Nuts-Seeds
  2. Extra-Seeds
  3. Kokos-Kaneel
  4. Amandel-Abrikoos
  5. Nuts-Chocolate
  6. Double-Chocolate

 

dec4faec-9031-49be-bb4c-174044533b3a

Bij het bakken van de granola wordt de natuurlijke zoetstof ‘agavesiroop’ gebruikt. Deze siroop is erg zoet, maar heeft een lage glycemische index. De suikers worden trager opgenomen in het bloed en op deze manier heb je langer energie. Een boterham met choco bijvoorbeeld zal zorgen voor een snel en hevig gevoel van energie, maar een suikerdip is gegarandeerd, waardoor je nog voor je lunch al gemakkelijk naar nieuwe suikers grijpt. Een gezond ontbijtje met deze granola zal ervoor zorgen dat je langer voldaan bent en een stabieler niveau van energie hebt. Klinkt goed, hé? Vind ik ook.

e19175a2-0efd-4d5b-94bc-5f864a257608

Ik had het genoegen verschillende smaken te mogen proeven en ik moet zeggen dat ze erg lekker zijn. Ik ben een enorme granola-fan. Ik doe het regelmatig in mijn yoghurt en kan het zelfs gemakkelijk uit het vuistje eten omdat het zo lekker is. Heerlijk geroosterd met natuurlijke zoetstoffen, zaden, noten en eventueel wat gedroogd fruit, cacao of chocolade. Wat moet een mens nog meer hebben ’s morgens? Niks, zeg ik dan. Xavies’ Granovie slaagt erin verrassend uit de hoek te komen met de verschillende combinaties. Er zitten niet teveel verschillende ingrediënten in, maar ook zeker niet te weinig. Het is gewoon een heerlijke granola. Ik vond de kokos-kaneel echt smullen en het lief kon niet afblijven van de nuts-chocolate. De verschillende smaken moeten zeker niet onderdoen voor elkaar. Kiezen zal dus niet gemakkelijk zijn en als dat het enige nadeel is, dan weet je dat je met een goed product bezig bent.

Enfin, wil je graag wat meer weten over deze gepassioneerde dame en over haar producten? Surf dan snel naar www.xavies.be. Een gebruiksvriendelijke site, waar je meteen kan lezen wat er allemaal in elk van de zes verschillende smaken zit. Bestel de maat die je graag wilt en klaar. De levering is vlot en gemakkelijk.Voor je het weet ligt je granola bij jouw thuis op je mat.

Ik zou zeggen, schuif de pot choco aan de kant en ga ervoor!

Enjoy!

aef2e23b-0267-482b-86aa-8b65f5b5d916

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.