Nectarineconfituur

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik eet heel vaak confituur. Ik eet het het liefste op een witte toast, maar het is ook lekker op een rijstwafel of in je yoghurt met wat fruit. Confituur bevat over het algemeen veel suiker, maar daar kan je moeilijk omheen omdat je een bepaalde dikte erin moet krijgen en een soort siroop wilt vormen. Je kan confituur maken met zo goed als alle soorten fruit. Fruit, suiker, water en klaar. Het is niet moeilijk en zelfgemaakte confituur in van die typische potjes staat gewoon heel leuk in de koelkast en nodigt uit tot eten. Het blijft ook lang goed als je de pot goed afsluit en zorgt dat er geen kruimels van je brood in terecht komen. Weinig werk en een beetje geduld is alles wat je nodig hebt om confituur te maken.

Benodigdheden:

4 nectarines

150 g suiker

220 ml water

Bereiding:

Was de nectarines grondig en snijd ze in blokjes. Doe alles samen in een pot en breng aan de kook. Zet erna op middelhoog vuur en laat pruttelen totdat het geheel begint in te dikken. Roer regelmatig om in de tussentijd en plet de stukjes nectarine gerust. Wanneer het mengsel niet meer loperig is, maar wat dikker en gestold is, is je confituur klaar. Laat afkoelen en doe erna in een confituurpotje. Bewaar in de koelkast.

Tip: Zacht fruit heeft wat minder water nodig dan hard fruit. Voeg bij zacht fruit een bodempje van een goede 2 cm toe en bij hard fruit mag het wat meer zijn.

Tip: De suiker is geen exacte wetenschap. Per kg fruit, gebruik je ongeveer 600 g suiker. Als je het gevoel hebt dat het geheel niet goed indikt, kan je altijd wat suiker toevoegen.

Tip: Wees creatief. Probeer verschillende soorten fruit uit en je zal zien dat het één al lekkerder is dan het ander.

Veel plezier!

599afabc-ce57-44e1-bcf1-842ea0869784

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.