Witte chocolade-noten rotsjes

036931c3-e52c-430b-a5a9-b71da6580323

Gekke titel. I know, maar ik heb niet echt een goed woord voor dit receptje. Het is een notenmengeling met rijstwafels en witte chocolade. Als iemand daar een kort en krachtig woord voor kan bedenken… Let me know!

Deze snack is geheel per ongeluk ontstaan. Ik had de bosvruchten-yoghurt ijsjes gemaakt en ik wou eentje ervan proberen te dippen in witte chocolade om het ijsje te pimpen. Dat deed ik maar dat mislukte grandioos, dus daar zat ik plots met een overschot aan gesmolten witte chocolade. Ik haat verspilling, ik zou echt hartzeer hebben gehad als ik het allemaal had moeten weggooien, maar ik moest snel zijn en iets verzinnen voordat de chocolade terug zou stollen. Ik graaide wat noten en de rijstwafels uit de kast, gooide alles in de blender en smeet het bij de chocolade. Ik dacht, mmm, dat valt toch nog te bekijken of dat wel lekker zal zijn. Ik zette ze in de koelkast en wat bleek? Ze zijn helemaal top! Heerlijk om een paar van in de koelkast te hebben liggen, voor als er een klein hongertje om de hoek komt kijken. En zoals je kan lezen, heel gemakkelijk om te maken.

Benodigdheden, voor 9 rotsjes:

150 g witte chocolade

handvol amandelen

handvol hazelnoten

1 à 2 rijstwafels

Bereiding:

Smelt de chocolade au bain-marie. Wanneer de chocolade gesmolten is, haal je deze van het vuur. Zet apart. Doe de noten in de blender en mix tot grove stukken. Doe hetzelfde met de rijstwafels, maar mix tot fijne korrels.

Gooi alles bij de witte chocolade en meng heel goed zodat alles onder de chocolade hangt. Doe wat bakpapier op een bordje en vorm ongeveer 9 hoopjes. Zet in de koelkast en laat volledig hard worden voordat je ervan snoept.

De rijstwafel zorgt voor een verrassende toets. Heel lekker!

Geniet ervan.

935928a5-b0b2-4ed5-b4fc-34bcff26f949

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s