Gebakken rijst met spekjes, broccoli en courgette

Zucht, het is maandag. Weer een leuk weekend dat de geschiedenis ingaat. Iedereen heeft genoten, lekker gegeten en gedronken, afgesproken met familie en vrienden en leuke dingen gedaan. Vandaag tikt de realiteit ons op de schouder en als we ons omdraaien slaat het ons keihard in ons gezicht, want dat is wat ze doet, de realiteit. Gelukkig hebben we goede copingskills ontwikkeld en kunnen we die bitchslap wel aan. Gewoon  er weer invliegen en van start gaan, voor we het weten is de week goed ingezet. Een lekkere troostmaaltijd op maandagavond kan daar zeker bij helpen. Het is belangrijk om op maandag een maaltijd in te plannen die je kan bekoren. Probeer jezelf bij het inkopen doen in te beelden wat je zal nodig hebben na de eerste werkdag van de week, dan heb je doorheen de dag iets om naar uit te kijken. Geloof me, dat helpt. Bon, een goed wokje met wat spekjes en lekkere groentjes past zeker binnen de categorie van maandagse troostmaaltijden. Je kan het zelfs een dag op voorhand klaarmaken, zodat je meteen aan het eten bent na je werk. Geweldig, toch?

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 zakje volkoren rijst (150g)

1 broccoli

1/2 courgette

1 rode ui

200 g spekblokjes

sojasaus, olijfolie

peper, zout, currypoeder, paprikapoeder, cayennepeper, gemberpoeder, peterselie

Bereiding:

Breng een pot water aan de kook en start met het koken van de rijst. Versnipper ondertussen de ui fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de courgette in blokjes. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote wokpan. Stoof de ui enkele minuten of totdat hij glazig ziet. Voeg de broccoli en courgette toe en kruid royaal met alle kruiden (wees enkel zuinig met zout want sojasaus is al zout genoeg) en voeg alvast wat sojasaus toe. Laat de groentjes op laag vuur verder garen.

Bak de spekjes in een aparte pan bijna gaar en giet de rijst af. Voeg beide ingrediënten toe aan de wokpan als de groentjes zo goed als gaar zijn. Meng alles goed door elkaar en voeg nog wat sojasaus toe. Laat nog enkele minuten staan op het vuur en dien dan op.

Een smaakbommetje!

Geniet ervan.

2 gedachtes over “Gebakken rijst met spekjes, broccoli en courgette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s