Bosvruchten-yoghurt ijsjes

Het is woensdag vandaag en woensdag is mijn favoriete weekdag, want dat is meteen ook mijn vrije dag. Ik zou dus wel stom zijn om een andere favoriete weekdag te hebben. Het weekend wint natuurlijk nog steeds. Woensdagen houden voor mij in: nieuwe recepten uittesten, foto’s trekken van de nieuwe recepten, bloggen, veel regelingen treffen voor de trouw, met de mama leuke dingen gaan doen,.. oh en één vreselijk ding: het huis poetsen. God, wat heb ik daar een hekel aan. Buiten de poets gerekend, zijn mijn woensdagen dus heel erg leuk. Sorry aan alle voltijds werkenden, ik wil jullie niet op de tenen trappen.

Genoeg over de woensdagen. Terug naar het recept van vandaag. Heerlijke bosvruchten-yoghurt ijsjes voor op een warme zomerdag. De heerlijk warme dagen zijn er eventjes geweest en dan weer vertrokken. Je kan deze ijsjes maken als een vorm van wishful thinking. Misschien als je ze maakt, komt het mooie weer ook wel terug. Het is het proberen waard, hé. Trek de keuken in, zou ik zeggen.

Benodigdheden, voor 4 ijsjes:

1 potje (lactosevrije) Griekse yoghurt

handvol diepvries of verse frambozen

handvol diepvries of verse bosbessen

1 el honing

vormpjes voor ijslolly’s

IMG_2846

Bereiding:

Weer lekker gemakkelijk. Meng de honing onder de yoghurt en meng dan het fruit eronder, meng goed zodat het fruit kleur afgeeft aan de yoghurt en wat in stukjes breekt.

Ik gebruikte diepvries frambozen die ik even in de microgolfoven stak zodat er wat sap vrij kwam. De bosbessen waren wel vers, maar dat maakt niet zo’n verschil uit. Ze gaan toch de diepvries in.

Vul de vormpjes met het mengsel en zet in de diepvries voor minimum één nachtje.

Hierbij even ook een korte ‘As Failed By Ginger’: Ik probeerde één van de ijsjes te dippen in witte chocolade nadat ze al bevroren waren. Dat was een totale mislukking. De chocolade glijdt gewoon van het ijsje af. Als iemand tips heeft, altijd welkom.

Smakelijk!

Een gedachte over “Bosvruchten-yoghurt ijsjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.