Carpaccio van mozzarella met selder en hazelnoten

IMG_2548

Het is weer maandag. Het weekend zit er weer op en we hebben ervan genoten zoals altijd. Genieten wanneer het mogelijk is en werken wanneer het moet. De definitie van het leven, zeker? We zouden natuurlijk de balans werken-genieten wat meer in evenwicht moeten kunnen brengen, maar je hoort ons niet klagen. Als het weer al goed is op onze vrije momenten, zijn we al de meest dankbare personen ooit. Het lief en ik toch, echte zonnekloppers. Als er een straal zon te vinden is, liggen we buiten en buiten eten vinden we ook geweldig. Gewoon het hele gebeuren rond buiten kunnen eten is heerlijk. Zeker als het avondzonnetje nog rustig haar laatste stralen op je gezicht laat vallen, in gezelschap van een glaasje wijn. Dat is toch gewoon geweldig. Gelukkig zijn met kleine dingen. Bij mooi weer hoort wat lichter en frisser eten. Dat vind je zeker terug in dit gerechtje, een frisse en gezonde maaltijd. Het bikiniseizoen kruipt ook steeds dichterbij, dus we moeten toch een beetje ons best doen, hé 🙂 Ik help jullie alvast een handje. Geniet ervan!

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 bollen mozzarella

3 stengels selder

2/3 komkommer

8 radijzen

2x handvol hazelnoten

hazelnootolie of gewone olijfolie als je dat niet hebt

peper, zout

1/2 citroen

optioneel: azijn

Bereiding:

Dit is natuurlijk heel gemakkelijk te bereiden, zoals je waarschijnlijk al zou vermoeden. Snijd de bollen mozzarella in fijne schijfjes en leg ze op twee borden. Snijd de selder in fijne schijfjes en doe in een kom. Maak noedels van de komkommer met de spiraalsnijder en voeg toe aan de selder. Als je geen spiraalsnijder hebt, kan je de komkommer ook gewoon in fijne blokjes snijden. Voeg het sap van 1/2 citroen toe en eventueel een klein scheutje azijn. Kruid met peper en zout en meng heel goed door elkaar. Leg een flinke hoop op de mozzarellaschijfjes. Snijd de radijzen in kleine blokjes en strooi ze over de salade. Gooi er een handvol noten overheen en werk af met een scheutje hazelnootolie en een beetje peper.

Simpel, maar lekker.

Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.