Foodtruckfestival Hasselt

Bestaat er iets leuker en gezelliger dan een Foodtruckfestival? Allemaal foodtrucks doorheen de stad met duizend en één verschillende gerechtjes. Van Italiaans en Spaans tot Vietnamees en Koreaans. Je vindt er letterlijk alles dat je maar kan wensen. Het enige spijtige eraan is dat je moet kiezen. En kiezen is verliezen. Je kan onmogelijk alles proeven, dus het is een kwestie van keuzes te maken. Als je het festival dit jaar gemist heb, moet je zeker en vast volgend jaar gaan, want het is echt leuk. En omdat ik natuurlijk niet zou willen dat je de foute keuzes maakt, help ik jullie alvast een handje verder door in te zoomen op een aantal toptruckers die aanwezig waren in Hasselt.

Vooraleer we daaraan beginnen, moeten jullie de sfeer kunnen opsnuiven. Helaas kan ik jullie enkel beelden bieden en geen geuren. Je moet je bij de foto’s een BBQ-geurtje met hele lekkere kruiden proberen in te beelden. Mmmmm. Goddelijk.

 

Hebben jullie er zo een beetje een idee van? Sommige trucks zijn echt mooi en helemaal in thema. Ikzelf ging twee keer naar het festival. Als foodblogger heb je natuurlijk bepaalde verplichtingen, hé ;). Ik heb er van vanalles en nog wat kunnen genieten. Glaasjes cava, Hugo’s (dat is een lekker drankje), burgers, hotdogs, garnaalkroketjes, varkensvlees, krokodil,… Noem maar op. Zal ik jullie jaloers maken met deze lekkernijen? Ja, dat zal ik doen en ik doe dit door in te zoomen op de trucks waar ik gegeten heb. Ik neem je mee op mijn reis doorheen het festival…

Smaaknomaden

IMG_2780

De ‘Smaaknomaden’ hebben een zeer mooie truck. Hemelsblauw en opvallend. Een eyecatcher. Je kan er niet langs kijken. Als er dan ook nog eens in het groot ‘Nachos’ op staat en het is net tijd om te aperitieven. Ja, dan is de keuze snel gemaakt. Er stonden zeer vriendelijke mensen in de truck en de nachos waren om van te smullen. Er zat een lekker chili-salsaatje bij en je kon apart nog kaassaus krijgen. De truck serveerde ook een aantal burgers. Eerst aperitieven met nachos en dan een heerlijke burger pulled chicken? Yes, please!

 

The Copper Dog

IMG_2693

HOTDOGS! Burgers en hotdogs behoren tot mijn absolute favoriete eten, dus ik ben zeker op mijn plek bij een foodtruckfestival. Meer nog, kiezen wordt enorm moeilijk. Ik had op voorhand stiekem al besloten dat ik voor een hotdog ging gaan en dit deed ik met volle overtuiging. Mét succes, dankzij ‘The Copper Dog’. Opnieuw een vriendelijke foodtrucker die hotdogs tegen de sterren op moest maken. Er stond een vrij lange rij, maar hij verloor zijn kalmte niet. Belangrijk bij van die dingen. Hij serveerde klassiekers zoals de Sissy boy, een knackworst met krokante uitjes, augurk, ketchup en mosterd, en de Chicago, hetzelfde als de Sissy Boy, maar dan met groene pepers en sweet relish. Verder bood hij ook de Haute-dogs, merguez of chorizoworst met allerlei verschillende toppings en ook een Italiaanse worst met pesto, rucola,… Het zag er allemaal heerlijk uit en dat was het ook.

 

De Bubblebus

Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset

Cava, cava en nog eens cava. Oh, en zoals je op het bord kan zien, nog een aantal lekkere cocktails. De Hugo bijvoorbeeld. De Bubblebus is een kleine, schattige truck die uitnodigt tot een aperitiefje (of twee, drie). Er staat een vlotte en humoristische man (Jürgen Somers) in die zijn werk met plezier doet en waarmee je een leuke babbel kan slaan. Hij is tevens organisator van het foodtruckfestival, een man met meerdere talenten dus. De Bubblebus lijkt me leuk om in te huren op feestjes, recepties, trouwerijen. Misschien toch eens over nadenken, gezien mijn eigen trouw zo dichtbij komt.

 

Het zeetorentje

Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset

Het zeetorentje is ook een echte eyecatcher. Je kan er praktisch niet naast kijken in het midden van de grote markt. Wij aten er een heerlijk ambachtelijk garnaalkroketje. Om duimen en vingers af te lekken. En wij zijn échte garnaalkrokettenkenners. Mijn broer, zus en ik zijn heel ons leven op vakantie geweest naar de zee en daar gingen wij met de regelmaat van de klok garnaalkroketjes eten. In ’t Werftje in Zeebrugge, in de Rubens in Knokke en eigenlijk overal waar ze het maar hadden. Lekker! Deze garnaalkroket kan zonder twijfel mee in de lijst van toppers komen te staan.

 

Formidable

Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset

Zei er iemand pannenkoeken? Jawel, Formidable zei dat. Het is een super gezellige en leuke truck. Oogt zeer mooi en er staat continu een lange rij. Dat betekent dat het wel lekker moet zijn. Ze serveren pannenkoeken in alle geuren en kleuren. Vooral die met Nutella kan niet aan het lijstje ontbreken. Ikzelf kreeg na mijn hotdog geen pannenkoek meer binnen, maar de geur was zalig en de truck zag er echt leuk uit. Dat verdient punten!

 

Báhn Mì

Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset

Báhn Mì is een Vietnamese foodtruck met een leuk concept. Báhn mì is Vietnamees voor broodje. Kort maar krachtig! Je kon kiezen tussen rijst, noedels of een broodje en kon dan de vulling kiezen. Het is een leuk ogende truck, waar ook standaard een rij volk voor staat. Het eten rook heel erg lekker. Ikzelf heb er niet van geproefd, maar aan de tevreden gezichten van de klanten te zien, is het dik in orde ten huize Báhn Mì.

Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset

Hopelijk heb ik jullie op deze manier een beetje laten zien wat een foodtruckfestival in Hasselt inhoudt. In steden zoals Antwerpen en Brussel is het nog veel grootschaliger, met veel internationale foodtrucks. In Hasselt is het was kleiner, maar zeker zo gezellig en lekker. Het is echt een aanrader om een keertje naar toe te gaan. De sfeer, de gezelligheid, de vriendschap, het genot van lekker en nieuw eten proeven,… Geweldig!

Als laatste heb ik nog een belangrijke mededeling. Ik heb een foodtrucker die indruk op me heeft gemaakt uitgekozen om een interview bij af te nemen. Dit interview lees je hier. Must read!

Smakelijke groeten,

Laurence

 

Een gedachte over “Foodtruckfestival Hasselt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.