Kippengehaktbroodje met graanmosterd

Het is weer maandag en normaal zouden we dikke ogen hebben van het gebrul van zondagavond. Het ‘ik moet morgen weer gaan werken’-gebrul. MAAR, vandaag niet, nee nee. Vandaag is het een feestdag en stellen we het gebrul uit tot vanavond. Voor de meesten dan toch, niet voor mij. Ik heb verlof genomen tot en met woensdag. Jawel, ik durf dat zomaar. Het is geen feestelijk avondmaal vandaag, maar het is nu ook niet dat het kerstmis is, hé. Plus, het is wel een lekker maal, feestelijk of niet en dat is wat telt. Toch?

Benodigdheden, voor 2 personen:

400 g kippengehakt

handvol verse basilicum

handvol verse peterselie

handvol verse bieslook

1/2 ui

peper, zout

paneermeel

graanmosterd

zakje gemengde sla

vijf radijzen

paar schijfjes komkommer

IMG_2414

Bereiding:

Doe het gehakt in een mengkom. Versnipper alle kruiden en de ui fijn en voeg toe aan het gehakt. Kruid met peper en zout en voeg wat paneermeel toe. Meng alles tot een mooi gehaktbroodje. Zet grote pot op het vuur, eentje waar je een deksel op kan zetten. Verhit een goede klont boter in de pot en voeg het broodje toe. Korst aan op hoog vuur en zet dan op laag vuur met de deksel erop. Draai het af en toe om. Het duurt ongeveer een goede 20 minuten vooraleer het broodje gaar is. Als je het voor meer mensen maakt en dus meer gehakt gebruikt, moet je iets meer geduld hebben.

Neem twee borden en twee kleine kommetjes. Doe in de kommetjes wat lepels graanmosterd. Leg wat sla, de schijfjes radijzen en de schijfjes komkommer op het bord. Snijd het gehaktbroodje in stukken en dresseer de borden. Hmmm! Heel smakelijk.

Enjoy!

IMG_2413

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.