Curry van quinoa en groentjes

Quinoa, het algemeen aanvaard pasta/rijst/aardappel vervangend product. Ik ben er verzot op. Ik eet het ongeveer één keer per week en het is altijd smullen geblazen. Het werkt ook zo gemakkelijk. Je kookt het en dan gooi je er gewoon alles bij dat je maar kan vinden en het is altijd lekker. Altijd! Op quinoa kan je bouwen. Als je het als basis gebruikt voor een gerecht dan weet je dat het goed gaat smaken. Mijn Bourgondische ouders zijn nog steeds een beetje sceptisch, maar ze hebben het wel al geprobeerd. Ik ben een fiere dochter. Vandaag maakte ik een curry met de quinoa door wat kokosmelk, bouillon, wat kruiden en groentjes toe te voegen. Héérlijk.

Benodigdheden, voor ongeveer 3 personen of voor 2 personen + een restje voor de lunch de volgende dag:

100 g quinoa

1/2 broccoli

1 zoete aardappel

1 blikje kikkererwten

1 blik tomatenblokjes

1 rode ui

2 tenen look

300 – 350 ml kokosmelk

3 el sojasaus

1,5 cm gember, fijngesneden

1/2 groentenbouillonblokje

1 tl kurkuma

1/2 tl chilipoeder

peper, zout

olijfolie

Bereiding:

Snijd de ui en look fijn, snijd de broccoli in roosjes en de zoete aardappel in blokjes. Neem een grote pot en verhit er een flinke scheut olijfolie in. Stoof de ui en look aan voor een paar minuten en voeg de broccoli en zoete aardappel toe. Roer wat om en voeg na twee minuutjes de quinoa en de gember toe. Meng deze onder de groentjes en voeg de kikkererwten en het blik tomaten toe. Vul het blik daarna met water en voeg dit ook toe aan de pot, samen met het bouillonblokje. Voeg de sojasaus en alle kruiden toe en meng. Voeg tenslotte de kokosmelk toe. Zorg ervoor dat de groentjes goed onder het vocht staan, zodat het kan koken. Breng aan de kook en laat daarna een uurtje op zacht vuur pruttelen.

Serveer met een vers blaadje basilicum en voilà, alweer een lekkere curry op tafel gezet.

Geniet ervan!

IMG_2123

 

2 gedachtes over “Curry van quinoa en groentjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.