Gepofte quinoa-havermoutrepen

Het is alwéér maandag en dan kunnen we allemaal wel een portie energie gebruiken. Of je nu je weekend al feestend hebt doorgebracht of al chillend, iedereen kan wel een duwtje in de rug gebruiken op maandag. Op maandagmorgen nemen we afscheid van het uitslapen en op het gemakje ontbijten en schieten we terug in de ‘ik moet heel snel zijn en blijf liever wat langer slapen dan dat ik fatsoenlijk ontbijt’-modus. Wel, bij deze is het ontbijtprobleem opgelost. Je maakt deze repen gewoon op zondag en je bent klaar voor de hele week. Je kan het als ontbijt of als tussendoortje eten. Ze zorgen voor energie en een vullend gevoel. Oh, en ze zijn echt lekker. Ik maakte al eens eerder repen met gepofte quinoa, maar dat was voornamelijk op basis van dadels. Deze zijn op basis van havermout en banaan. Ik kreeg de inspiratie via Pinterest. Ik speelde wat met de hoeveelheden en de toevoegingen en kreeg deze heerlijke reep.

Benodigdheden, voor 5 grote of 10 kleine repen:

40 g gepofte quinoa

1 banaan

60 g havermout

40 g amandelen

1 el gemengde zaden

1/2 el chiazaad

3 el honing

1-1,5 tl kaneel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Plet de banaan totdat het een glad mengsel zonder brokjes wordt. Het is belangrijk dat je banaan heel goed geplet is, zodat de repen aan elkaar blijven hangen. Het is een beetje de lijm die alles samenhoudt. Hak de amandelen grof. Meng alle ingrediënten samen. Zorg ervoor dat de banaan goed met de rest van de ingrediënten vermengd wordt.

IMG_2318

Bedek een bakplaat met bakpapier en stort het mengsel erop. Vorm met je handen een rechthoek met een dikte van iets meer dan een cm. Zet het geheel 20 minuten in de oven. Het zal er nadien mooi goudbruin uitzien. Laat het volledig afkoelen en snijd het dan in repen. Je kiest zelf hoe groot of klein je ze maakt.

Tip: Je kan er nog vanalles naar keuze aan toevoegen. Ik denk dan aan gedroogde vruchten, rozijntjes, cranberries, chocolade, zaden, andere noten… Je kan ze ook besprenkelen met gesmolten chocolade of ze in de chocolade dippen. Kortom, je kan ermee doen wat je maar wilt.

Laat het smaken!

IMG_2317

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.