Zoete aardappel – paprikasoep

Ik geloof dat het alweer eventjes geleden is dat ik nog eens een soepje op de blog gezet heb en aangezien ik zo’n soepboer ben, ging er een alarm bij mij af. Ik moest dringend een nieuw soepje maken! Soep eet ik trouwens in elk seizoen. Het kan me niet schelen dat het buiten 30 graden is, soep zal ik eten. Ik ben zo grootgebracht. Ik herinner me dat we tijdens onze vakanties aan zee, na een hele dag op het strand, bruingebrand terug in het appartementje aankwamen en we ons één voor één gingen douchen. Daarna smeerden we ons in met een dikke laag aftersun en had de mama een grote pot verse soep klaargemaakt. Dan zaten we met zijn alleen naar iets op tv te kijken en met onze rode wangen soep te slurpen. Oh, en toastjes met Boursin te eten. Ook een klassieker. Dat zijn gewoon heerlijke herinneringen en dat is mede de reden waarom ik zo van soep houd. Nu zijn we te volwassen geworden en gaan we niet meer met de hele familie samen op vakantie, maar soep ben ik altijd blijven slurpen. Lekker én gezond. Plus, mijn mama is de soepmeester der soepmeesters, ik zweer het. Dus aan allen: Drink het, eet het, slurp het.

Benodigdheden:

2 rode paprika’s

2 grote zoete aardappels

2 tenen look

1 dikke rode ui

400 ml kokosmelk

2 blokjes groentenbouillon

1,3 liter water (ongeveer)

2 tl rode currypasta

rozemarijn

Afwerking: een stukje gele paprika, lente-ui en verse peterselie

Bereiding:

Snijd de ui en look in grove stukken. Snijd de paprika en zoete aardappel in blokjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot en stoof de ui en look aan. Voeg na een minuutje de zoete aardappel en paprika aan toe en kruid met peper, zout en een flinke snuf rozemarijn. Roer regelmatig om. Voeg na een paar minuten het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat een kwartiertje koken of totdat de groentjes gaar zijn. Voeg de kokosmelk en de currypasta toe en meng. Laat nog een vijftal minuten pruttelen en mix de soep fijn.

Je zal zien dat de soep heerlijk glad en crème-achtig (is dat een woord?) is, zonder dat je er zware ingrediënten aan hebt moeten toevoegen.

Serveer met kleine blokjes gele paprika, schijfjes lente-ui en versnipperde verse peterselie.

Echt een dikke aanrader deze soep. Ik had gelukkig een grote portie gemaakt waardoor ik er al dagen van aan het genieten ben.

Verbazingwekkend lekker!

IMG_2108

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.