Courgette-parmezaanreepjes met parmaham en een eitje

Dit was zo lekker, ongelooflijk. Het klinkt zo simpel en het ziet er ook simpel uit, maar het is echt heel lekker. Misschien een tikje weinig als avondeten. Ik had nog een beetje honger erna. Het zou denk ik goed kunnen dienen als voorgerecht. Eventueel minus het eitje dan. Just brainstorming here. Ik had op Pinterest een foto gezien van courgettereepjes gegrild in de oven en het zag er echt smakelijk uit. Daarna ben ik zelf aan de slag gegaan en pakte dat even goed uit. Ik was home alone en dat is voor mij een ideaal moment om te experimenteren. Als het dan niet lekker is, ben enkel ik er de dupe van, dat is niet zo erg. En als het dan heel lekker is, kan ik enorm genieten in alle rust. Vind ik af en toe echt zalig. Me-time. Gezellig.

Benodigdheden, voor 1 persoon:

1 courgette (ik gebruikte 3/4e en had spijt dat ik geen hele gebruikt had)

parmezaan

gedroogde peterselie, oregano, basilicum, tijm

peper, zout

olijfolie

4 vellen parmaham

1 ei

Bereiding:

Snijd de courgette in de helft en snijd beide helften in de lengte in reepjes. Leg op een bakplaat waar je zilverpapier op hebt gelegd. Rasp een 3-tal cm parmezaan. Het komt niet zo nauw met de hoeveelheid. Zorg gewoon dat je een flink hoopje parmezaan hebt. Voeg peper, 1 tl peterselie, 1 tl basilicum, 1 tl tijm en 2 tl oregano toe. Meng alles door elkaar. Sprenkel wat olijfolie over de courgettereepjes en strooi dan flink wat parmezaanmengsel over elk reepje. Het is geen probleem als er veel parmezaan langs de reepjes ligt. Zet de reepjes 15 minuten in de oven op 180°C.

Neem ondertussen een bord. Scheur de vellen parmaham in stukjes en dresseer aan één kant van het bord. Wanneer de courgettereepjes nog ongeveer 6 minuten in de oven moeten staan, breng je water aan de kook. Kook je eitje 4 minuten. Spoel onder koud water en pel voorzichtig zodat het niet breekt en je eigeel over je handen begint te lopen.

Haal de reepjes uit de oven en dresseer langs de parmaham. Schraap wat extra kaasmengsel van het zilverpapier en gooi het erover voor een extra kaassmaakje. Leg het eitje erlangs, snijd er met een mesje in en het eigeel komt er mooi uitgelopen. Doe er een beetje zout over.

Superlekker!

Enjoy!

IMG_1955

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.