Aperitief: Pesto van rode biet

Vandaag presenteer ik een gezonde apéro-time voor jullie. Je zal denken: ‘Maar pesto is toch helemaal niet gezond?!’. Jahaaa, maar deze wel hoor. Er zit zo goed als géén olijfolie in en smaakt toch lekker. Oké, de parmezaan heb ik niet weggelaten. We kunnen ook niet alles hebben, hé. En vet kan niet zoveel kwaad, vraag het maar aan Pascale Naessens. Het is ook niet dat ik bang ben van olijfolie, ik kan er gewoon niet teveel van eten omdat ik er gemakkelijk buikpijn van krijg. Te vettig eten, dat verdraag ik niet. Dus moet ik origineel zijn en gewoon pesto zonder olijfolie maken die toch lekker smaakt. Geen probleem, doen we zo! Oh, voor de ‘rode biet haters’, de biet verliest zijn aardesmaakje niet, dus als je gruwelt van rode biet, gruwel je ook van deze pesto. Voor alle ‘rode biet lovers’, enjoy!

Benodigdheden, voor 1 vrij grote portie pesto:

3 gekookte rode bieten

80 g parmezaan

100 g pijnboompitten

1 dikke teen look

peper, zout

scheutje olijfolie

paar blaadjes verse basilicum voor de afwerking

Bereiding:

Doe de bietjes, parmezaan, look en pijnboompitten in de blender en mix tot een mooi geheel. Kruid met peper en een klein beetje zout (de kaas maakt het al zout genoeg) en voeg een scheutje olijfolie toe, dit hoeft niet veel te zijn. Je kan er zelfs zonder als je het niet wenst toe te voegen. Meng nog een keertje goed en serveer uiteindelijk in een leuk kommetje met een blaadje verse basilicum en broodstengels of crackers.

Tip: Je kan de pesto ook gebruiken om een bruschetta mee te maken of onder de pasta te draaien. Als je de blog in het oog houdt, kan er zeer binnenkort wel een lekker pastaatje met deze rode bietenpesto verschijnen. I’ll keep you posted!

Schol!

IMG_2124

4 gedachtes over “Aperitief: Pesto van rode biet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.