Gepaneerde visfilet met een mangosalsa

Een heerlijk knapperig stukje vis met een frisse gezonde salsa. Overheerlijk! Zeker met mooi zomers weer, kan weinig me zo smaken als een gezonde en lichte maaltijd. Warm weer en zware maaltijden gaan voor mij niet goed samen. Warm weer en een glaasje rosé dan weer wel. Neem er dus gerust een glaasje bij tijdens het koken/eten van dit recept. De mangosalsa zorgt voor een frisse toets. Mango op zich is al fris en oh zo lekker, maar we hebben hem nog wat extra opgefrist door er een lekkere salsa mee te maken. Top!

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 stevige stukken witte vis naar keuze

(glutenvrije) bloem

1 ei

(glutenvrij) paneermeel

amandelen

1,5 mango (lekker sappig)

1/2 rode ui

verse peterselie

1 limoen

peper en zout

optioneel: twee (glutenvrije) tortillavellen

Bereiding:

Schil de mango en snijd hem in kleine blokjes. Versnipper de ui en de verse peterselie en voeg bij de mango. Kruid met peper en zout. Pers de limoen uit over het mengsel en meng goed. Zet in de koelkast.

Neem drie borden. Doe bloem op het ene en een geklutst ei in het andere. Doe een handvol amandelen in de cutter en blend tot kleine kruimels. Doe deze in het derde bord en voeg voldoende paneermeel toe en meng. Draai de visfilets eerst in de bloem, daarna in het ei en als laatste in het amandel-paneermeelmengsel. Doe een flinke klont boter in een pan en verhit. Bak de vis aan op hoog vuur. Zorg dat je een mooi korstje krijgt. Laat een aantal minuten aan de ene kant bakken, draai dan om, korst aan en zet dan het vuur lager zodat de vis nog binnenin kan garen. Ik deed ongeveer 4 minuten aan de ene kant en 4-5 minuten aan de andere kant. Als je vis dik is, moet je hem iets langer bakken.

Neem twee borden en leg op elk bord een stukje vis. Schep er een goede hoeveelheid mangosalsa langs en smullen maar.

TIP: ik scheurde ook nog twee tortillavellen in stukken en roosterde deze tien minuutjes in de oven. Heel lekker om je salsa mee op te scheppen.

Smakelijk!

image

 

Een gedachte over “Gepaneerde visfilet met een mangosalsa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.