Curry van linzen en champignons

Dit is een typisch ‘lelijk eendje’ recept. Het oogt niet mooi, maar het smaakt wel delicious. Net zoals een lelijke eend niet viezer zal smaken dan een mooie eend. Denk ik toch. Bon, een heel lekker vegetarisch receptje. Ideaal voor de dagen zonder vlees. Met een stukje brood erbij ben je meteen lekker én gezond (oh, én goedkoop) aan het eten. Veel mensen zijn niet zo zot van linzen. Ze vinden die melige smaak niet zo geweldig, zeggen ze. Ik daarentegen kan het zeker wel smaken, maar begrijp wel wat ze bedoelen. Het geeft inderdaad een ietwat papperig smaakje, zoals bij verschillende soorten bonen. Er zullen dus voor- en tegenstanders van het recept zijn, maar dat moet ook kunnen, hé. Het recept doet me eigenlijk een beetje aan stoofvlees denken. Het lief dacht er hetzelfde over. Enfin, jullie proberen het maar eens. Enjoy!

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 blikje linzen

1 bakje champignons

1 sjalot

1 teen look

2 tl tijm

witte wijn

1 el sojasaus

250 ml groentenbouillon

kokosmelk

2 pitabroodjes

peper, zout, olijfolie

Bereiding:

Versnipper de sjalot en stoof ongeveer 5 minuten aan in olijfolie. Snijd de champignons in blokjes en voeg deze toe en kruid met peper en zout. Voeg na een paar minuten, als de champignons wat verkleurd zijn, de look en tijm toe. Twee minuten later giet je de witte wijn en de sojasaus erbij. Giet er op gevoel een flinke scheut wijn bij en laat het inkoken. Wanneer het ingekookt is voeg je de bouillon toe en een goede scheut kokosmelk. Lat het koken voor 10 minuten. Neem er ongeveer de helft uit en mix grof met de mixer. Voeg het terug toe aan de curry. Op deze manier dik je de curry wat in, zodat het geen soep wordt. Je kan ook altijd een beetje maïzena toevoegen om hem nog wat in te dikken. Voeg nu de linzen toe en meng. Laat nog een kleine tien minuten pruttelen op laag vuur en serveer uiteindelijk met een stukje geroosterd pitabrood.

Het gerecht brengt een heerlijke geur met zich mee!

Laat het smaken!

image

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.