Pappardelle met Italiaanse worstsaus

Eindelijk nog eens een pastagerecht op As cooked by Ginger. Dat is lang geleden, hé! Het was voor mezelf ook even geleden dat ik nog pasta gegeten had en God, wat smaakt dat dan heerlijk. Het lief en ik zijn pastaboefers, maar proberen het op maximum één keer per week te houden. Pasta heeft ook zoiets romantisch. Samen ’s avonds pasta slurpen met veel gusto, dat schept een band. En dat is romantisch. Romantischer dan samen een biefstuk met frietjes erin jagen of aardappelen met een worstje eten. Toch? Maar ieder zijn eigen mening. Als jij iemand bent die een gekookte patat ongelooflijk romantisch vindt, dan is dat jouw zaak. Maar ik dwaal af. Hop, naar de pasta.

Benodigdheden, voor 2 personen plus een beetje extra voor de dag erna:

300 g pappardelle

400 g Italiaanse worstjes, je kan ook gewoon een worstje met kruiden nemen of zelfs een standaard worstje als ze geen italiaanse hebben in de winkel

1 rode ui

1 blik tomatenblokjes (400g)

150 ml rode wijn

verse peterselie

peper, zout, kaneel

olijfolie

parmezaan

Bereiding:

Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de worstjes er 3 minuten lang in. Haal ze eruit, laat ze wat afkoelen en ontvel ze en snijd ze in stukjes.

Verhit een flinke scheut olijfolie in de pan en voeg er de ui en 3 eetlepels versnipperde peterselie aan toe. Kruid met een beetje zout. Laat tien minuten op laag vuur smoren/garen. Voeg hierna de stukjes worst toe en bak ze aan op hoog vuur. Kruid met een snufje kaneel, peper en zout. Doe na een paar minuten de wijn erbij en laat deze inkoken. Voeg het tomatenblik toe, zet het vuur lager en laat 20 minuten pruttelen.

Kook de pasta zoals aangewezen op het pakje. Giet af en voeg bij de saus. Meng goed zodat de pasta volledig onder de saus zit. Schep de pasta in twee diepe borden en werk af met een hoeveelheid parmezaan naar keuze.

Gewoon heerlijk slurpmateriaal.

Buon appetito!

image

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.