Bananenmuffins

Ik heb nog eens een ontbijtje voor jullie vandaag. Dat gebeurt niet zo vaak omdat ik nogal eentonig ontbijt. Yoghurt, granola, fruit en i’m a happy girl. Al eet ik dat niet tijdens werkdagen omdat ik graag op mijn gemakje ontbijt en dat kan dus niet op werkdagen. Daarom deze oplossing: Bananenmuffins. Een perfect on-the-go ontbijtje. Je moet ze ’s morgens maar meegraaien en je bent klaar. Je kan ze vijf dagen in de koelkast bewaren dus als je ze in het weekend bakt, ben je meteen klaar voor de hele week. Het zijn muffins, maar ze smaken natuurlijk niet zoals een muffin gemaakt met boter en bloem smaakt, dus verwacht je er ook niet aan. Ze zijn een beetje zoals bananenbrood, maar minder nattig. Probeer het zelf maar eens. Ze zijn lekker.

Benodigdheden, voor ongeveer 8 muffins:

160 g havermout

2 rijpe bananen

2 eieren

1 potje natuuryoghurt

3 tl honing

2 tl (wijnsteen) bakpoeder

zakje vanillesuiker

snufje zout

optioneel: bosbessen, chocoladebolletjes, appelblokjes,…

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Mix alle ingrediënten, behalve de optionele toevoegingen, in de blender tot een glad beslag. Voeg eventueel de bosbessen of iets anders toe aan het beslag en meng. Giet het beslag in de muffinplaat en bak de muffins 20 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn. Laat afkoelen voordat je ervan eet.

Smakelijk!

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.