Ricottamousse met sinaasappel en amandel

image

Normaal gezien is het zondag bakdag, maar vandaag heb ik een ander zoetseltje voor jullie. Geen gebak, wel dessert. Een fris, luchtig en lekker dessertje. Heel gemakkelijk om te maken. De ricottamousse is een nieuwe ontdekking voor mij. Ik heb er nog andere plannen mee, als het lukt, maar dat horen jullie nog wel. Ricotta is een vrij lichte kaas, dus dit dessertje is zeker niet te zwaar. Oh, en heb ik al gezegd dat het écht lekker is?

Benodigdheden, voor 2 glaasjes:

125 g ricotta

1 eiwit

1 el suiker

1 el honing

1/2 of iets meer sinaasappel

amandelschilfers

munt

optioneel: petit beurre koekjes

Bereiding:

Klop het eiwit stijf en voeg er op het einde de suiker aan toe. Meng vervolgens de honing met de ricotta en voeg hierna het eiwit-suiker mengsel eraan toe. Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Probeer zoveel mogelijk witte velletjes te verwijderen. Dat oogt mooier. Neem twee glaasjes naar keuze. Je kan het bvb ook in een wijnglas serveren. Doe wat blokjes appelsien op de bodem en schep hierover een aantal lepels van de ricottamousse. Doe hier bovenop opnieuw wat blokjes appelsien en dan opnieuw de mousse. Eindig met 1 à 2 blokjes sinaasappel. Zet de glaasjes minimum 2u in de koelkast.

Rooster vlak voor het serveren de amandelschilfers en snijd de munt fijn. Strooi dit over het glaasje en serveer.

Tip: je kan ook werken met een crumble van petit beurre koekjes. Maak van de koekjes grove kruimels en voeg ze toe als extra laagje. Let wel op dat je dan de mousse eerst apart twee uur in de koelkast laat opstijven en de glaasjes pas maakt vlak voor het serveren. Anders krijg je gewoon een platte koekjespap en dat smaakt toch niet zo. De crunch moet erin blijven.

Veel plezier en geniet ervan!

Een gedachte over “Ricottamousse met sinaasappel en amandel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.