Courgette-zoete aardappelkoekjes met een yoghurtsausje

Vandaag geen pastaatje voor jullie, i’m sorry! Maar wel opnieuw een gezond receptje voor jullie. Ik heb al een tijdje geen pasta meer gegeten en daarom zit ik zonder pasta-post. Note to self: eet pasta. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maart zit volledig volgeboekt. Elk weekend staat er zowel vrijdag als zaterdag wat op. Daarom heb ik minder tijd om te koken en te bloggen en daarom dus geen pasta vandaag, omdat wij altijd in het weekend pasta eten. Ik maak het nog wel een keertje goed met jullie. Trouwens, het receptje van vandaag is zeker zo top. Echt wel lekker en zo ziet het er ook uit, hé?

Benodigdheden, voor 2-3 personen:

Voor de koekjes:

1 grote courgette of 2 kleine

1 zoete aardappel

1/2 ui

2 eieren

1 teen look

2 el verse peterselie

2 el verse munt

peper, zout

paneermeel en maïzena

olijfolie

Voor het sausje: 

2 potjes griekse yoghurt

2 tl verse peterselie

1 el munt

2 el limoensap

1 el olijfolie

1 tl lookpoeder

peper en zout

Voor de afwerking:

salade naar keuze

Bereiding: 

Meng voor het sausje alle ingrediënten en zet in de koelkast. Rasp de courgette en de zoete aardappel, voeg 1 tl zout toe en duw het vocht eruit. Je kan dat doen door telkens een vuistvol van het mengsel te nemen en goed te duwen en dan op keukpapier even laten uitlekken. Probeer zoveel mogelijk vocht te verwijderen. Voeg nu de eieren toe en vervolgens de ui, look, munt, peterselie, limoensap, peper en zout. Meng alles goed door elkaar en voeg dan goed wat paneermeel toe en een beetje maïzena. Als het mengsel nog te nat is, voeg je nog wat paneermeel toe. Maak er koekjes van en bestuif met wat bloem voor de stevigheid. Zet een half uurtje in de koelkast en bak ze dan aan in olijfolie of zonnebloemolie. Bak ze ongeveer 4-5 min aan elke kant.

Serveer ongeveer 3-4 koekjes per persoon met een salade bij en het yoghurtsausje.

Heel erg lekker.

Smakelijk!

image

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.