Boerenboterham met gegrilde appel en mozzarella

Een heerlijk lunchgerechtje, dit. Niet te zwaar, fris door de appel en gewoon echt lekker. Het heeft me zelfs verbaasd wat betreft de smaak. Ik had niet verwacht dat ik het zó lekker zou vinden. Zeker voor herhaling vatbaar. Op dinsdagen eet ik vaak alleen. Het lief heeft meestal wacht dan, dus dan kan ik dingen maken die hij niet zo graag eet. Zoals warme appel bijvoorbeeld. Het lief gruwelt ervan, ik smelt ervoor. Ideaal dus om het te maken als hij niet aan tafel zit. Ik had nog wat appeltjes die niet meer lekker genoeg waren om zo te eten, dus ging ik ermee aan de slag. Ik keek even in de koelkast, et voila, deze lunch/avondmaal werd geboren.

Benodigdheden, voor 1 portie:

2 donkere boterhammen

1 appel

3/4 bol mozzarella

walnoten

honing

rucola

peper

Bereiding:

Snijd de appel in fijne schijfjes. Ik liet de schil eraan. Verhit de grillpan en zorg ervoor dat hij heel heet is. Leg de schijfjes appel erin. Snijd ondertussen de mozzarella in schijfjes en de boterhammen in vier driehoekjes. Schik het brood op een bord. Na een paar minuten kan je de appelschijfjes omdraaien. Leg er dan meteen de mozzarellaschijfjes op. Laat nu verder grillen totdat de mozzarella gesmolten is. Snijd de walnoten in grove kruimels en laat er een paar heel. Wanneer de kaas gesmolten is, schep je de appelschijfjes met de kaas erop uit de pan en schik je deze op de twee boterhammen. Gooi er royaal de walnotencrumble over en werk af met wat streepjes honing en een beetje peper. Leg er een hoop rucola op of naast en doe daar nog wat hele walnoten bij.

Zeer lekker.

Smakelijk!

image

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s