Aperitief: Peer-prosciutto-gorgonzola stokjes

Haaaa, het is vrijdag. We hebben weer goed gewerkt deze week en nu mogen we genieten. Gezellig aperitieven. Ik aperitief steevast op vrijdag. Of dat nu met het lief, familie of vrienden is, dat verschilt. De enige constante is dàt het gebeurt. Op vrijdag, als ik op de trein zit onderweg naar huis, kijk ik echt al uit naar mijn glaasje cava en een lekker hapje. Heerlijk toch? En eigenlijk is dat gewoon uitkijken naar de sfeer die errond hangt. Gezelligheid. Dat is wat het zo leuk maakt. Vandaag werk ik met ingrediënten die heerlijk samengaan. Ze zijn alle drie op zich al erg lekker, maar samen zijn ze geweldig. Een smaakbommetje. Wat honing en een nootje erbij en we hebben het weekend weer goed ingezet.

Benodigdheden, voor 10 stokjes:

1/2 peer

5 vellen prosciutto

een stuk gorgonzola waar je 10 blokjes uit kan snijden

honing

walnoten

10 tandenstokers

Bereiding:

De bereiding is easy. Het is niet echt koken, eerder snij- en prikwerk. Snijd de peer en de kaas in tien blokjes en scheur de prosciutto in tien velletjes. Prik eerst een stukje peer op het stokje. Rol een velletje ham op en prik dit als tweede erop. Eindig met een blokje gorgonzola. Schik ze op een bord, leg er wat walnoten bij en doe op elk stokje een streepje honing.

Heerlijk.

Fijn weekend!

image

 

Een gedachte over “Aperitief: Peer-prosciutto-gorgonzola stokjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.