Boekweitkoek met broccoli, avocado en feta

Ik heb vandaag, voor ‘healthy monday’, een top gerechtje voor jullie. Ik was eigenlijk zelf verschoten van hoe goed dit mij gesmaakt heeft. Ik had het niet verwacht, maar dit is gewoon echt megalekker. Op maandag staat er bij ons gegarandeerd iets gezond op tafel. Na een weekend van aperitiefjes en etentjes, zorg ik maandag altijd voor een lichte en lekkere maaltijd. En dat wordt altijd gesmaakt, want gezond moet niet altijd betekenen dat je enkel op rauwe wortels kan knabbelen. Je kan op zo veel manieren gezond koken. Ik ontdek elke dag nog nieuwe manieren om gezond te zijn en genieten neemt hierin een centrale rol in. Want niet genieten van je eten is gewoon een keiharde zonde. Smakelijk 😉

Benodigdheden, voor 2 personen

1 broccoli

3/4 blok feta

1,5 avocado

peper, zout

75 g boekweitbloem

25 g bloem

150 ml melk

1 ei

snuf zout

Bereiding:

Kook de broccoli in ongeveer 5 minuten gaar in gezouten water. Snijd intussen de feta en avocado in blokjes. Meng de boekweitbloem, de bloem, het snufje zout en de melk tot een geheel. Voeg het ei toe en meng opnieuw. Als het mengsel nog wat te dik is, kan je altijd nog wat melk toevoegen. Gooi de broccoli af (prik er eerst in om te zien of hij gaar is) en zet de pot nog op het vuur zodat de broccoli nog even kan bakken. Zet na een paar minuutjes apart.

Verwarm een klont boter in een pan en bak twee boekweitkoeken. Leg elke pannekoek op een bord. Schep de broccoli, avocado en feta op de helft van de boekweitkoek, kruid met wat peper en plooi de koek dubbel. Voilà, een heerlijk gezond en vegetarisch receptje.

Smakelijk eten!

image

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s