Courgettenoedels met romige geroosterde tomatensaus

Ik heb ein-de-lijk een spiraalsnijder en ik ben van plan deze gretig te gebruiken. Tot nu toe maakte ik mijn courgettenoedels met de dunschiller en deze lapjes courgette sneed ik met de hand dan nog eens in dunne sliertjes. Telkens ik een spiraalsnijder wou gaan kopen, was deze uitverkocht. Op een dag had ik er genoeg van en heb ik er eentje online besteld en hop, spiraalsnijder aanwezig tussen het keukenmateriaal. Gezien het ’40 dagen zonder vlees’ is en ik me er een beetje aan wil houden, maakte ik er een vegetarisch, romig tomatensausje bij. Zeer lekker en zeer gezond.

unnamed

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 courgettes

bakje kleine trostomaten (iets groter dan kerstomaten)

2 flinke el (lactosevrije) platte kaas (bv Philadelphia)

1 ui

verse basilicum

snufje chilipoeder, rozemarijn en oregano

lookpoeder

peper, zout

olijfolie

unnamed (6)

Bereiding:

Leg de tomaten op een bakplaat. Snijd de ui in grove stukken en leg deze er ook bij. Doe er wat olijfolie over en peper en zout en zet 30 min in de oven op 180°C.

Snijd ondertussen de courgettes in slierten. Ik deed het dus met mijn gloednieuwe spiraalsnijder. Zet apart. Wring eventueel wat uit om overtollig vocht te vermijden.

Haal de tomaten uit de oven en doe in een pot. Mix tot een gladde saus. Voeg peper, zout, chilipoeder, lookpoeder en verse basilicum toe naar smaak. Voeg 2 grote eetlepels roomkaas toe en mix. De saus is nu klaar.

Stoof de courgettenoedels aan in een scheut olijfolie en kruid met wat peper, zout, rozemarijn en oregano. Schep in twee borden. Doe er wat lepels saus over en werk eventueel af met wat parmezaan.

Lekker!

Eet smakelijk.

unnamed (1)

 

7 gedachtes over “Courgettenoedels met romige geroosterde tomatensaus

 1. Dag Laurence,

  Overweeg ook de aankoop van een spiraalsnijder. Voor welke heb jij gekozen. Ben je er tevreden over?
  Proficiat met je blog. Ik volg je met veel plezier!

  Groetjes
  Kathleen

  Like

  1. Dag Kathleen,
   Zeker doen, je gaat er veel plezier van hebben. Ik heb een kleintje bij cook & serve gekocht. Zo’n zandlopermodelletje.
   Ik heb ook een grote waar je de groenten op kan prikken en dan moet draaien, dat is al een groot toestel, maar daar kan je iets meer verschillende groenten mee spiraliseren. Ook bij Cook & Serve gekocht (al heb ik die ook bij de Action zien liggen).
   Hopelijk vind je er eentje waar je tevreden mee bent 😉
   En bedankt voor de complimenten!
   Groetjes,
   Laurence

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.