Kaasmuffins

Vandaag heb ik een lekker ontbijtje voor jullie. Gemakkelijk en snel om mee te nemen. Ze zijn ook niet veel werk om klaar te maken. Ik had ze binnen de twintig minuten in de oven staan. Je kan ze eigenlijk ook als lunch met een salade eten. Dat zal zeker ook smaken. Misschien nog meer, als je ’s morgens liever nog geen kaassmaakje in je mond hebt. Ieder zijn ding. Ik ontbijt sowieso enkel als ik er tijd voor heb. Tijdens werkdagen niet zo echt dus, maar in het weekend is dat genieten geblazen. Deze kaasmuffins zijn ideaal voor een laat ontbijtje, met een lekker theetje erbij.

image

Benodigdheden, voor 6 muffins:

150 g bloem

65 g gesmolten boter

1 ei

1 tl bakpoeder

75 ml melk

90 g geraspte kaas, ik nam Emmentaler

1 tl zout

handje verse peterselie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Zeef de bloem boven een grote mengkom. Voeg het bakpoeder en het zout toe. Voeg het ei toe en meng. Doe er de gesmolten boter bij en meng opnieuw. Daarna volgt de melk en dan de kaas. Meng na elk nieuw ingrediënt dat je toevoegt. Versnipper de peterselie en voeg toe. Vul de muffinvormpjes en zet 20 minuten in de oven. Laat afkoelen voordat je ze opeet.

Enjoy!

image

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.