Thaise scampisoep

En het is weer maandag. Happy happy, joy joy! Terug achter onze bureaus kruipen en werken. Gelukkig doe ik mijn job graag. Ik kan me niet inbeelden hoe vreselijk het moet zijn om altijd heel erg tegen je goesting te moeten gaan werken. Natuurlijk, maandagen zijn voor niemand leuk, maar het feit dat je je job nog wel graag doet, maakt het toch een beetje beter. Ik heb alleszins een topweekend gehad. Ik werd uitgenodigd voor een heerlijke brunch van Pandora in Villa Saporis in Hasselt. Pandora organiseerde een bloggers brunch om de nieuwe Valentijnscollectie voor te stellen. Die natuurlijk zeer mooi was. We aten een lekkere brunch in Villa Saporis. Een hele mooie, rustieke locatie met verzorgd en lekker eten. Wat moet een mens nog meer hebben op een zaterdagmorgen. Heerlijk! ’s Avonds ging ik naar een feestje van een jarige vriendin. Hebben we daar even de sterren van de hemel gedanst en de wijn van de tafel gedronken. Oh god! Dus de zondag zongen we allemaal een aantal toontjes lager, dat geloof je wel. Het is me nog gelukt een cake te bakken en één post te schrijven, verder niets. De rest van de posts zullen een ander keertje moeten gebeuren deze week. Maar bon, genoeg over mijn weekend. Hopelijk hebben jullie het ook leuk gehad. Vandaag kunnen we onze week weer gezond starten met deze verrukkelijke scampisoep. Ik vind Oosters koken altijd moeilijk. Om één of andere reden krijg je er die smaak niet in zoals zij dat doen, maar ik blijf proberen en deze soep is écht wel de moeite waard.

image

Benodigdheden, voor 2 personen

150 g wilde rijst

12 scampi’s

2 tenen look

1 ui

1/2 rode peper

1 à 2 el gemberpoeder

2 el rode currypasta (ik had het niet in de winkel gevonden, dus ik gebruikte 1 el currypoeder en 1 el paprikapoeder, ondertussen heb ik in de Albert Heijn alle currypastas gevonden die je maar kan wensen)

kokosmelk

groentebouillon

sap van 1 limoen

2 el verse koriander (als je geen koriander lust, neem je gewoon verse peterselie. Ook lekker)

boter

peper en zout

Bereiding:

Kook de rijst en zet apart. Ontpel en ontdarm de scampi’s. Snijd look, rode peper en ui fijn. Laat een goede klont boter smelten in een pot op het vuur. Voeg de scampi’s toe en kruid met peper en zout. Voeg na twee minuten de look, ui en rode peper toe. Laat drie minuutjes stoven en voeg het gemberpoeder toe. Voeg een minuut later de currypasta toe en alweer een minuutje later de kokosmelk. Doe er ongeveer 300 ml bij, maar kijk gewoon een beetje naar wat je zelf wilt. Ik gooide het er wat op gevoel bij. Gewoon totdat alles onder stond met kokosmelk. Hierna voegde ik de groentebouillon toe. Eveneens op gevoel. Zorg dat je voldoende soep hebt om twee grote kommen uit te halen. Breng het geheel aan de kook en laat daarna 10 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg limoensap en koriander toe vlak voor het serveren.

Doe wat rijst in twee kommetjes en schep daar de soep overheen. Gewoon overheerlijk!

TIP: De soep is ook heel lekker met noedels ipv rijst (zie onderste foto).

Enjoy!

65f3c818-90c8-49bc-b3fe-156e3871f570

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.