Aperitief: Camembert-appelstokjes met stroop en pistache

De titel says it all. Een heerlijk kaas-fruitstokje voor deze apéro-time. Yummie. Niet te ongezond ook niet. Moet ook niet, hé. Maar dus, het is weer vrijdag. God, wat is de week weer snel voorbij gegaan. Iedere maandag sta ik op en denk ik: Nooooooooooo, save me! Maar dan ineens is het toch weer vrijdag. Al is dat niet elke week zo. Over het algemeen gaan de weken snel voorbij, maar soms zit er zo’n rotweek tussen die eeuwig lijkt te duren. Dinsdag is al van: nog steeds geen vrijdag, huh? En vrijdag denk je: Finally! En dan knipper je drie keer met je ogen en is het weer: Hello monday! En zo gaat dat, week in, week uit. Want zo zijn wij, gewoontedieren. Ik toch. En daarom krijgen jullie altijd een apéro-time op vrijdag. Want op vrijdag sta ik op mijn traditie. Een cavaatje en een hapje. En het lief heb ik er ook graag bij. Gezellig kletsen, zonder verplichtingen de dag erna. Als hij geen wacht heeft tenminste. En ik ook niet. Al heb ik het gelukkig niet half zoveel vlaggen als mijn wederhelft. Fieuw. Maar bon, mijn hapje, speciaal voor jullie.

Benodigdheden:

camembert

appels

pistaches

appelstroop

(hoeveelheden te bepalen naargelang aantal personen, ik telde drie stokjes per persoon)

Bereiding:

Snijd de kaas en de appel in blokjes. Pel de pistaches en pulseer in de blender tot kruimels. Niet te fel verkruimelen. Neem een aantal tandenstokers. Steek er een blokje appel, een blokje kaas en opnieuw een blokje appel op. Smeer een mespunt appelstroop op de kaas en strooi er de pistachekruimels over. Maak zoveel stokjes als je wilt.

Lekker. Geniet ervan!

image

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.