Carpaccio van sinaasappel met yoghurt

Haaaa, ontbijten. Eén van mijn favoriete momenten van de dag. ALS ik er tijd voor heb. Op werkdagen is dat snel snel een paar rijstwafels in mijn mond steken en door. Ik kan ook niet goed eten voor 9u. Ik weet niet hoe dat komt, maar zo vroeg in de ochtend kan niks mij smaken. Maar in het weekend kan ik echt genieten van mijn ontbijt. Dat is zo goed als altijd yoghurt met fruit en granola of havermout of iets in die aard. Ik eet eigenlijk zelden pistolets ’s morgens, zoals dat in de meeste Vlaamse gezinnen wel het geval zal zijn in het weekend. Je zou denken ‘urgh, altijd fruit en yoghurt is saai’, maar je kan zoveel combinaties maken. Je kan heel veel verschillende granola’s maken (of kopen) en er zijn zoveel verschillende soorten fruit waar je mee kan werken. Echt heerlijk! En vandaag heb ik een topontbijtje voor jullie. Gezond, boordevol vitamines en gewoon heerlijk.

Benodigdheden, voor 1 persoon:

1 sinaasappel

1 potje gewone yoghurt

1 passievrucht

4 amandelen

gemengde zaden

amandelschilfers

Bereiding:

Schil de sinaasappel en snijd hem in schijfjes. Snijd de sinaasappel al boven het bord dat je gaat gebruiken, zo verlies je geen sap en kan je dat mee opeten. Leg de schijfjes op het bord en schep hier de yoghurt op. Schep daarop het binnenste van de passievrucht. Voeg een lepeltje gemengde zaden toe en de amandelen en werk af met de amandelschilfers.

Delicious, echt waar!

Geniet ervan.

image

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.