Amandel-ricotta taart

Zondag bakdag! En ik heb een heerlijk stukje cake voor jullie. Amandel en ricotta, oh en vanille. Mmmm, klinkt lekker, hé? En dat was het ook. De cake heeft iets meer de structuur van kaastaart. Een beetje tussen een gewone cake en kaastaart in. Mmm, ik ben er nog van aan het nagenieten. Ik ben een echte zoetebek. Na mijn maaltijd moet ik altijd een stukje chocolade of een koekje hebben, liefst met een koffietje. Dat is genieten. Nogal een geluk dat ik ook supergraag bak. Ik vul mezelf perfect aan ;). En het lief kan ook niet klagen. Die eet gretig mee. Gelukkig eten wij over het algemeen vrij gezond, anders zou je ons kunnen rollen. En dat willen we niet, hé. Maar back to the cake, een dikke aanrader. Komt ie.

Benodigdheden:

120 g zachte boter

270 g suiker, splits in 170 en 100 g

2 zakjes vanillesuiker

4 eieren, gesplitst

240 g amandelmeel

300 g ricotta

amandelvlokken

poedersuiker

bakvorm van 20 cm diameter

image

Bereiding:

Verwarm oven voor op 170°C.

Meng boter, 170 g suiker en 1 zakje vanillesuiker en laat 5 minuten draaien in de keukenmachine. Voeg nu 1 voor 1 de eidooiers toe. Meng na elke eidooier totdat deze er goed onder gemengd is en voeg dan pas de volgende toe. Voeg het amandelmeel toe en meng. Neem de ricotta en meng er een zakje vanillesuiker onder. Voeg dit toe aan het mengsel. Begin nu met het opkloppen van de eiwitten. Wanneer het bijna stijf is, voeg je de resterende suiker toe. Wanneer de eiwitten stijf opgeklopt zijn, spatel je ze onder het mengsel. Doe het bvb in drie keer. Beboter en bebloem vervolgens de bakvorm en giet het beslag in de vorm. Strijk de bovenkant wat plat en bestrooi royaal met de amandelschilfers. Zet de cake in de oven voor 40-45 minuten. Wanneer de cake erna nog nat is, zet je hem enkele minuutjes bij.

Werk af met poedersuiker.

Je huis gaat héérlijk ruiken, beloofd!

Laat het smaken!

image

 

2 gedachtes over “Amandel-ricotta taart

  1. heerlijke taart ga hem nogmaals bakken. Vorm van 20cm was te klein, ging niet in de airfryer en in de oven ging het over de vorm waardoor de oven goed vui was, maar was heerlijk, daarom nu grotere vorm nemen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.